Tepsis túrós tészta

Hozzávalók: 50 dkg túró 30 dkg porcukor 2 csomag vaníliás cukor 2 dl tejföl 6 dl kefir 3 dl tej 40 dkg fodros kockatészta kevés vaj a tepsi vagy a tűzálló tál kenéséhez

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Tzatziki IV.

Hozzávalók: 2-3 kígyóuborka 6-8 dl joghurt só fokhagyma kapor olívaolaj

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Mákos őzgerinc eperpudinggal

Hozzávalók: A tésztához: 3 tojás 20 dkg kristálycukor 2 csomag vaníliás cukor 10 dkg őrölt mák 16 dkg liszt 1 csomag sütőpor 1,25 dl tejföl 12,5 dkg olvasztott margarin A forma kikenéséhez: margarin zsemlemorzsa A krémhez: 1 csomag főznivaló eperpuding 5 dl tej 3 evőkanál kristálycukor A tetejére: 10 dkg étcsoki 2 evőkanál olaj

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Négysajtos saláta

Hozzávalók: 10 dkg füstölt sajt 10 dkg trappista sajt 10 dkg emmentáli sajt 10 dkg edámi sajt 1 db alma 2 db banán 1 pohár joghurt 1 répa fűszerek

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Ricottával töltött lasagnebatyu

Hozzávalók: 10 dkg lasagnelap 10 dkg ricotta 1 üveges paradicsomszósz rukkola reszelt sajt olívaolaj só bors

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Tiramisu

Hozzávalók: 25 dkg mascarpone 3 db tojás 2-3 csapott evőkanál liszt 2 dl tej 2-3 evőkanál cukor 1 csomag vaníliás cukor 0,5 dl tejszín babapiskóta kávé konyak kakaó

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Málnás piskótatorta

Hozzávalók: 6 tojás 6 kanál cukor 6 kanál liszt 1/2 csomag sütőpor 1/2 citrom reszelt héja 1 csomag vaníliás cukor A krémhez: 30 dkg málna (fagyasztott tökéletes) 3 tojássárga 3 kanál cukor 2 kanál liszt 2 dl tej 25-30 dkg margarin 20 dkg porcukor 1/2 citrom leve 1 csomag vaníliás cukor

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Tojáspizza

Hozzávalók: tojás szeletelt paprikás szalámi vagy kolbász szeletelt pizzasajt kevés étolaj só bors

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Tejszínes hagymaleves sajttal és krutonnal

Hozzávalók: 2 szép szál póréhagyma 1-2 nagy fej vörös- vagy sonkahagyma 10 dkg vaj 2 dl fehérbor 2 húsleveskocka 2 dl főzőtejszín A tálaláshoz: reszelt sajt kruton vagy pirított kenyérkocka, pirított kiflikarika

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Karalábéropogós

Hozzávalók: 2 zsenge karalábé 1 tojás 1 evőkanál liszt só bors olaj

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Kávés mascarponetorta

Hozzávalók: A tésztához: 8 tojás kis só 15 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 2 evőkanál erős, hideg, főzött kávé 1 citrom reszelt héja 20 dkg darát dió vagy mogyoró 13 dkg liszt fél teáskanál sütőpor a tészta meglocsolásához hideg kávé A töltelékhez: 50 dkg mascarpone 5-6 evőkanál tej 1 evőkanál citromlé 2 dl habtejszín 3 csomag vaníliás cukor 2 evőkanál reszelt csoki

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Bögrés sütemény

Hozzávalók: 2 bögre cukor 2 bögre liszt 2 kis joghurt 4 tojás 1 csomag vaníliás cukor 1 csomag sütőpor

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Pulykamell tócsniban

Hozzávalók: 50 dkg pulykamell só bors ételízesítő olívaolaj a sütéshez A tócsnihoz: 3-4 db burgonya 4-5 evőkanál liszt 3 gerezd fokhagyma csipet só bors olaj a sütéshez 1 pohár kefir 1 pohár tejföl 20 dkg reszelt sajt

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Tejszínben párolt göngyölt hús

Hozzávalók: 8 szelet karaj (lehet pulyka- vagy csirkemell is) 8 szelet bacon 8 db csemege uborka 2 dl víz 3 db húsleveskocka 3 dl főzőtejszín 1 evőkanál liszt só őrölt bors szerecsendió majoránna bazsalikom

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Madeleine

Hozzávalók egy 12 kagylós madeleine-formához: 2 egész tojás 1 evőkanál vaníliaaroma vagy 1 csomag vaníliás cukor csipet só 7 dkg cukor 7 dkg liszt 1/2 citrom 5 dkg vaj étcsokoládé és kókuszreszelék a mázhoz vaj és liszt a forma kikenéséhez

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Kínai csirkefalatok szezámmaggal

Hozzávalók: 60 dkg csirkemellfilé A páchoz: 1,5 kiskanál só 1,5 kiskanál szárnyas fűszerkeverék 1,5 kiskanál cukor 3 evőkanál fehérbor 1,5 evőkanál szójaszósz 1,5 kiskanál olaj A bundához: 6 evőkanál finomliszt 3 evőkanál étkezési keményítő 1,5 kiskanál sütőpor 1 mokkáskanál só(pupos) 1 tojás 1 evőkanál olaj kb. 1 dl víz A mázhoz: 1 dl méz 1 dl ketchup 1 evőkanál fehérborecet szezámmag A sütéshez: bő olaj

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Bundás kenyér sajttal

Hozzávalók: 3 tojás 4 szelet kenyér 1 csipet ételízesítő reszelt sajt olaj

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Kapros-fokhagymás uborkamártás

Hozzávalók: 1 kígyóuborka kapor 1 pohár joghurt 1 pohár tejföl só ételízesítő fokhagyma

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Töltött padlizsán bundában

Hozzávalók: 1 kg padlizsán (lehetőleg karcsú, vékony héjú) 3 tojás 20 dkg reszelt sajt 15-20 dkg főtt, füstölt hús apróra vágva A bundázáshoz: tojás liszt zsemlemorzsa A sütéshez: olaj

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Zöldséges karfiol csőben sütve

Hozzávalók: 1 kg karfiol 50 dkg sárgarépa 1 nagyobb zellergumó 4 tojás 3 dl tejföl 2 kanál reszelt sajt só ételízesítő

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Bacon alatt sült gombás máj

Hozzávalók: máj hagyma gomba bacon sajt só bors zöldfűszer olaj

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Ropogós sajtos rúd egyszerűen

Hozzávalók: 25 dkg liszt 20 dkg margarin 8 dkg reszelt sajt 1 evőkanál tejföl 1 teáskanál só A tetejére: 1 tojás 7 dkg reszelt sajt

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Hússzeletek krumplibundában

Hozzávalók: 10 szelet karaj (de lehet pulyka- vagy csirkemell is) 50 dkg krumpli 6 db tojás só őrölt bors szerecsendió őrölt majoranna

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Morgós csúcs III.

Hozzávalók: A tésztához: 8 dkg margarin 0,5 dl tej 4 dkg keserű kakaópor 30 dkg porcukor 20 dkg darált dió 10 dkg darált háztartási keksz A gesztenyés töltelékhez: 10 dkg margarin kevés háztartási rum 15 dkg darált háztartási keksz 5 dkg porcukor 25 dkg fagyasztott gesztenyemassza A forgatáshoz: kristálycukor Egyéb hozzávalók: magozott meggy kézi citromfacsaró

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Rózsapite

Hozzávalók: 1 csomag réteslap 1 csomag levelestészta margarin kb. 5 dkg darált dió vagy dejó A töltelékhez: bármilyen gyümölcs (lehet barack, alma, áfonya... ízlés szerint) vagy túró fahéj ízlés szerint cukor 2-3 evőkanál gyümölcslekvár

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Málnás-krémes piskótatorta

Hozzávalók: A piskótához: 3 tojás 3 evőkanál cukor 3 evőkanál liszt 1 púpozott teáskanál sütőpor A krémhez: 1 db málna ízű gyümölcskocsonya (por) 25 dkg natúr vajkrém 2,5 dl tejszín 15-20 dkg málna 4 evőkanál cukor

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Magyaros tepsis krumpli

Hozzávalók: 1,5 kg burgonya 3 nagy fej hagyma 8 dl tej 15 dkg füstölt sonka 10 dkg kolozsvári szalonna 1 szál gyulai kolbász 2-3 kávéskanál pirospaprika (fele lehet csípős) 4 evőkanál olaj só finomliszt

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Fűszeres túróval töltött gomba

Hozzávalók: 5-6 tölteni való nagy gomba 10 dkg natúr sajtkrém 10 dkg túró reszelt sajt kakukkfű bors só

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Burgonyás csirkefalatok szerecsendiós besamellel

Hozzávalók: 3 nagyobb csirkemell 2 nagyobb burgonya 2 fej vöröshagyma 2 dl tejszín 2 evőkanál liszt 2 dkg vaj só bors szerecsendió olaj marhahúsleves-kocka

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Húsos szendvicskrém

Hozzávalók: 50 dkg párizsi 25 dkg májas 2-3 fej lilahagyma (méretétől függően) mustár majonéz tejföl só bors kenyér reszelt sajt

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Tejszínes-gombás hús sajttal sütve

Hozzávalók: 1 kg szeletelt karaj, csirke- vagy pulykamell kb. 30 dkg gomba 2 dl tejszín 1 közepes fej vöröshagyma reszelt sajt só bors kevés liszt kevés olaj

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Hamis túrós II.

Hozzávalók: 25 dkg fodros nagykocka tészta 3 tojás 10 dkg cukor 5 dl tej 1 nagy pohár tejföl 1 negy pohár kefir 1 csomag vaníliás cukor 10 dkg mazsola csipet só kevés vaj (a tepsi kikenéséhez)

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Sajtos-olajbogyós hústekercs

Hozzávalók: 8 szelet karaj (vagy pulykamell) 8 csík trappista sajt olajbogyó (ízlés szerinti mennyiség) 10 dkg reszelt sajt só ételízesítő szerecsendió majoranna bazsalikom kakukkfű margarin

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Gofri VII.

Hozzávalók: 1,75 csésze liszt 2 teáskanál sütőpor 4 evőkanál cukor 1 csapott teáskanál só 3 tojás 0,33 csésze olaj 1,5 csésze tej (1 csésze--> 2,5 dl)

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Joghurttorta piros gyümölcsökkel

Hozzávalók: 5 dl joghurt (pl. erdei gyümölcs) 3 dl tejszin 2 evőkanál porcukor fél csomag étkezési zselatin 1 csomag habfixáló 1 piskótalap 1 dl tej gyümölcs (pl. szeder, málna)

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Sóban sült csirke

Hozzávalók: 1 kg konyhasó 1 egész bontott csirke (akár friss, akár fagyasztott) fűszerek ízlés szerint

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Rongyos lángos (lapóka)

Hozzávalók: kevés langyos tej 1 teáskanál cukor 1 dkg élesztő 50 dkg liszt késhegynyi szódabikarbóna 2 dl kefir vagy aludttej kevés só zsír (esetleg maradék főtt, kihűlt, tört burgonya)

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Grízfelfújt II.

Hozzávalók: 1 l tej kb. 9 evőkanál gríz 5 dkg margarin cukor 3 tojás 1 csomag vaníliás cukor 2 evőkanál tejföl zsemlemorzsa

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Kókuszos zserbó

Hozzávalók: 50 dkg liszt 25 dkg margarin 1 tojás 15 dkg cukor 1 csomag sütőpor annyi tejföl, hogy jól gyúrható legyen kb. 10 dkg kókuszreszelék tetszés szerinti lekvár tortabevonó csokoládé

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Citromos sütemény II.

Hozzávalók: Tésztához: 5 púpos evőkanál liszt 5 púpos evőkanál gríz 1 késhegynyi szódabikarbóna 8 púpos evőkanál cukor 1 pohár joghurt 3 tojás 1 citrom reszelt héja 1 evőkanál citromlé 10 evőkanál étolaj 1/2 csomag sütőpor 1 csomag vaníliás cukor A sziruphoz: 5 dl víz 50 dkg cukor (vagy ízlés szerint) 2 nagy citrom leve és reszelt héja

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Almás linzer II.

Hozzávalók: A tésztához: 54 dkg liszt 24 dkg zsír 1,5 marék cukor 1-2 tojás 5 evőkanál tejföl csipet só A töltelékhez: min. 1 kg alma kb. 5 evőkanál cukor (vagy ízlés szerint) kis fahéj darált dió

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Tejszínes-mustáros csirkecomb

Hozzávalók: 6 egész csirkecomb 2 dl főzőtejszín 1 kis tubus mustár 1/2 szál póréhagyma sültcsirke fűszersó (vagy bármilyen szárnyas fűszerkeverék) ételízesítő (a mediterrán ételízesítő a legjobb hozzá) olaj bors bazsalikom (szárított)

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Sörös csirkeszárnyak birssel

Hozzávalók: 8 db csirkeszárny 1 dl sör 1 birskörte szárnyas fűszerkeverék só bors margarin

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Mangós csirke

Hozzávalók: csirkemell paradicsom sajt mangó só oregánó bazsalikom olaj

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Tejfölös-mustáros húsleves

Hozzávalók: 1 nagyobb fej hagyma 50 dkg sertéscomb 1 db húsleveskocka ételízesítő só 2 szál sárgarépa 2 szál fehérrépa kisebb csokor petrezselyem 10 dkg borsó 1,5 evőkanál liszt 1,5 dl tejföl 1 evőkanál mustár citrom

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Sült paprika

Hozzávalók: 1,5 kg paprika 2 közepes fej vöröshagyma só olaj vagy zsír tojás gomba

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Majonézes makarónisaláta

Hozzávalók: 30 dkg makaróni (kb. 2cm-es darabokra tördelve) 10 dkg csemege uborka 5 dkg paradicsompaprika 25 dkg prágai vagy pulykasonka 1 dl tejföl 2 dl majonéz ketchup só bors

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Csokihab

Hozzávalók: 20 dkg étcsokoládé 5 dkg margarin 6 tojás 5 dl tejszín

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Amerikai édes cukkinikenyér

Hozzávalók: 7,5 dl liszt 2,5 dl olaj 3 tojás 5 dl barnacukor fahéj vanília só 1-1 kévéskanál sütőpor és szódabikarbóna 5 dl hámozatlan turmixolt cukkini

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Tojásos halpástétom

Hozzávalók: 1 doboz szardínia vagy sprotni 2 tojás keményre főzve 1 evőkanál margarin só bors citromlé mustár

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Puncskocka II.

Hozzávalók: 2 adag piskótatészta 1,5 dl víz 4 evőkanál cukor rumba áztatott mazsola ízlés szerint 3 evőkanál barack lekvár + kenéshez 1 tasak puncsbevonó

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Egyszerű paradicsomos spagetti

Hozzávalók: 50 dkg spagetti olívaolaj 3 gerezd fokhagyma 2 konzerv hámozott paradicsom só oregánó friss bazsalikom parmezán

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Sajtos-tejfölös szelet

Hozzávalók: 1 kg karaj (vagy csirke-, pulykamell) 2 pohár tejföl 30 dkg reszelt sajt liszt őrölt pirospaprika vaj a tepsi kikenéséhez só pirospaprika liszt

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Szalonnás rakottas

Hozzávalók: 10 dkg húsos füstölt szalonna 3 evőkanál olaj 2 fej vöröshagyma 4 zsemle 4 tojás 2 dl tejföl só őrölt bors őrölt szerecsendió 5 dkg sajt reszelve (inkább füstölt sajt)

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Ananászos répatorta

Hozzávalók: 2 dl tej 2 dl étolaj 3 db egész tojás 50 dkg cukor (lehet barna cukor is) 2 csomag vaníliás cukor 25 dkg ananász pépesítve 25 dkg reszelt sárgarépa 1 kiskanál só 13 dkg dió (mandula) darálva 2 kiskanál fahéj 25 dkg liszt 3 kiskanál szódabikarbóna 10 dkg kókuszreszelék

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Pöttyöske IV.

Hozzávalók: 50 dkg keksz 25 dkg margarin 1 evőkanál liszt 1 evőkanál kakaópor 1 rumaroma 20 dkg porcukor 1,5 dl tej kókuszreszelék

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Aszaltszilvás csokoládékrém

Hozzávalók: 20 dkg tortabevonó csokoládé 6 db tojás 7 dkg porcukor 10 dkg aszalt szílva 2 dl édes vörösbor 1 csomag vaníliás cukor csipet só

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Amerikai morzsolt süti

Hozzávalók: 3 bögre liszt 3 bögre barna cukor 1,5 bögre zabpehely 35 dkg vaj 10 dkg diákcsemege 2 bögre apróra vágott idénygyümölcs 1 bögre lekvár

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Puncstorta

Hozzávalók: 6 tojás 6 evőkanál cukor 6 evőkanál liszt késhegynyi szódabikarbóna A töltelékhez: 10 dkg porcukor 15 dkg vaj 4 tojás sárgája rum

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Kakaós piskótatekercs

Hozzávalók: A piskótatekercshez: 6 tojás 13 dkg porcukor 8 dkg liszt 3 dkg kakaó A krémhez: 2 evőkanál liszt 2,5 dl liter tej 12 dkg margarin 10 dkg porcukor

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Túróval töltött kiflik

Hozzávalók: 4-5 db kifli (nálunk mindig marad) A töltelékhez: 25 dkg túró 1 csomag vaníliás cukor cukor ízlés szerint csipet só 1/2 citrom reszelt héja 1 evőkanál mazsola (aki nem szereti, ne tegyen bele) 1 evőkanál tejföl 1 tojás sárgája Valamint: 1 egész pohár tejföl 2 dl tej 2 dkg vaj

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Rukkolasaláta fokhagymás fetával és csirkemellel

Hozzávalók: 1 csirkemellfilé 15 dkg rukkola 3-4 kisebb paradicsom 10 dkg feta sajt 12 dkg mozzarella 4-5 gerezd fokhagyma pritaminpaprika citromkarika fűszerek olívaolaj

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Rakott csirkemáj

Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj 80 dkg burgonya 2 fej vöröshagyma 15 dkg kockára vágott szalonna ételízesítő só bors esetleg foghagymapor fűszerkeverék ízlés szerint olaj a tepsi kenéséhez 1 dl tej A tetejére : 2 db tojás 2 evőkanál liszt 1 dl tej 1/2 dl szóda

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Tejszínes túrótorta citrommal

Hozzávalók: A tésztához: 5 tojás 25 dkg liszt 30 dkg kristálycukor 10 evőkanál forró víz 1/2 csomag sütőpor A túrókrémhez: 50 dkg túró 1 l habtejszín 2 csomag zselatin-fix 1 citrom kifacsart leve és reszelt héja 12,5 dkg kristálycukor 2 csomag vaníliás cukor

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Töltött paprika csirkemellel

Hozzávalók: 2 nagyobb csirkemell (vagy tyúkmell) 10 dkg császárhús 12 db közepes paprika 20 dkg rizs 2 kis doboz paradicsompüré 1 kávéskanál só őrölt bors rozmaring 2 tyúkhúsleves-kocka 2 evőkanál olajos rántás 1 tojás 10 dkg cukor

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Savanyú halleves

Hozzávalók: 50 dkg halfilé 5 dkg vaj 1 kisebb vagy fél nagyobb hagyma 6-7 dl alaplé 2 dl száraz fehér bor 1 konzerv kukorica 1 evőkanál liszt só tárkony csombor bors 1 db babérlevél 1 gerezd foghagyma 2 tojás sárgája 2 dl tejszín 1 citrom pirított zsemlekocka

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Gombában sült tojás

Hozzávalók: 4 db óriás gombafej 4 vékony szelet füstölt sonka 4 tojás bors

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Pásztortarhonya II.

Hozzávalók: 25 dkg tarhonya 20 dkg füstölt kolbász 10 dkg füstölt szalonna 60 dkg burgonya 1 nagy fej vöröshagyma 1-2 darab zöldpaprika 1 darab paradicsom őrölt pirospaprika só

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Gombás-tojásos tepsis hús

Hozzávalók: darált marhahús zöldhagyma gomba tojás tejszín sajt só bors

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Vadnyúlragu zöldborsóval

Hozzávalók: 1,5 kg vadnyúl (vagy házinyúl) 2 evőkanál disznózsír 1 fej vöröshagyma 3 babérlevél 1 üveg zöldborsó 1 nagy sárgarépa 1 csokor petrezselyem 3 dl fehérbor 1 dl paradicsomlé 1 evőkanál liszt só bors pirospaprika ételízesítő

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Francia hagymakrémleves

Hozzávalók: 5 (nagy) fej hagyma liszt 2-3 gerezd fokhagyma só bors húsleveskocka olaj A tetejére: pirított kenyérkocka reszelt sajt

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Indiai fűszeres csirkecomb

Hozzávalók: 4 db csirkecomb bőr nélkül 1 nagy hagyma 2 dl tejföl 1 nagy paradicsom apróra vágva 1 teáskanál garam masala 3/4 teáskanál madras curry 1/4 teáskanál őrölt kardamom 1 teáskanál kurkuma 10 szem szegfűszeg összemorzsolt feje vaj

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Kefires kifli

Hozzávalók 64 db-hoz: 70 dkg liszt 5 dkg élesztő 2 pohár kefir 1 evőkanál kristálycukor 2 egész tojás 1 dl olaj Valamint: 1 egész tojás a kenéshez 25 dkg margarin 20 dkg trappista sajt szezámmag vagy köménymag

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Babsaláta görögösen

Hozzávalók: 25 dkg kis méretű szárazbab 1 kis fej hagyma karikákra vágva 2 szál újhagyma felkarikázva 1 kis zöldpaprika apróra vágva 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem 3 evőkanál apróra vágott ecetes uborka 5-6 nagyobb barna olajbogyó a díszítéshez az öntethez 1/3 csésze olívaolaj 1/4 csésze ecet só bors

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Somlói galuska egyszerűen

Hozzávalók: A piskótához: 6 tojás 6 csapott evőkanál cukor 6 csapott evőkanál liszt 1/4 csomag sütőpor 10 dkg ét tortabevonó 1 csomag csokoládés pudingpor tej cukor rumaroma tejszínhab

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Rakott kel virslivel

Hozzávalók: kb. 1 kg kelkáposzta 10 dkg margarin vagy olaj őrölt kömény 2 db tojás 2 evőkanál liszt 2 dl tejszín vagy tejföl 2 pár virsli 1 kis fej hagyma 1 tasakos rizs (vagy 15 dkg rizs) só bors pirospaprika majoranna 3 gerezd fokhagyma 10 dkg sajt reszelve

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Zöldséges céklaleves

Hozzávalók: 3 közepesen nagy cékla felkockázva 1 nagy alma felkockázva 1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva 2-3 gerezd fokhagyma 20 dkg gomba felszelve 1/2 paprika felkockázva 2 zellerszár felaprózva 1 kávéskanál kömény 2 evőkanál növényi olaj 5 dkg vaj 1/2 citrom leve 3 húsleveskocka só bors kevés kakukkfű 2 nagyobb babérlevél tálaláskor tejfel

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Quiche lorraine

Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta 20 dkg apróra vágott bacon 6 egész tojás 2 dl főzőtejszín 10 dkg reszelt sajt

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Raffaello V.

Hozzávalók: 20 dkg porcukor 1 csomag vaníliás cukor 20 dkg margarin 18 dkg tejpor 10 dkg darált keksz 20 dkg kókuszreszelék 5 dkg sótlan mogyoró

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Babfőzelék füstölt hússal

Hozzávalók: fél liter száraz tarkabab 2 szál babérlevél 50 dkg füstölt hús (csülök, oldalas) liszt olaj 6 gerezd fokhagyma őrölt édesnemes paprika cukor ecet 1 dl tej vagy tejföl

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Formában sült rakott hús

Hozzávalók: kb. 70 dkg hús (karaj, csirke- vagy pulykamell) 25 dkg szeletelt bacon 20 dkg trappista sajt 10 dkg gépsonka 2 db tojás só bors liszt

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Dobos torta

Hozzávalók: 6 tojásból piskóta 15 dkg cukorból bevonat a tetejére 30 dkg cukor a krémhez 0,5 dl víz 30 dkg vaj 3 dkg kakaópor

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Kakaós csigabiga

Hozzávalók: 50 dkg liszt 5 dkg élesztő 15 dkg cukor 10-15 dkg margarin+ a kenéshez 1 tojás + 1 a kenéshez kb. 1,5 dl tej 1/2 kávéskanál só Valamint: kakaó cukor

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Karaj gazdagon

Hozzávalók: 6 szelet karaj füstölt sajt sonka mozzarella sajt gomba hagyma tojás liszt só bors pirospaprika zsír tejföl

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Patonai sütőtökkrémleves

Hozzávalók: sütőtök főzőtejszín leveskocka só szerecsendió bors margarin fokhagymás pirított zsemlekocka

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Főzött-sütött sajtos pogácsa

Hozzávalók: 5 dl tej 15 dkg vaj 32 dkg liszt 2 kávéskanál só 5 egész tojás 20 dkg reszelt parmezán jellegű sajt

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Karajszeletek tojásos rizsfészekkel

Hozzávalók: 6 szelet karaj rizs 6 tojás só bors pirospaprika sajt tejföl

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Pórés karfiolleves

Hozzávalók: 1 közepes fej karfiol 1 nagy póréhagyma 2-3 répa 2 fehérrépa 4 db csirkemáj 3 db csirkeszárny fél fej zeller 1 evőkanál olaj 2 csirkehúsleves-kocka só ételízesítő olaj

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Reszelt túrós II.

Hozzávalók: A tésztához: 40 dkg liszt 15 dkg porcukor 1 tojás sárgája 1/2 csomag sütőpor 4 evőkanál kakaó 25 dkg margarin pici tej A krémhez: 50 dkg túró 25 dkg porcukor 1 citrom reszelt héja 3 tojássárga 4 tojásfehérje 2 csomag vaníliás cukor mazsola ízlés szerint

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Tejszínes fokhagymakrémleves

Hozzávalók: 6-8 gerezd fokhagyma kevés olaj 2 kanál liszt 5 dl csontlé 2 dl teszín fehérbors só

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Tejszínes-mustáros csirkemáj II.

Hozzávalók: 50 dkg tisztított csirkemáj 3 közepes fej vöröshagyma 1 dl tejszín 1 dl tejföl 1 evőkanál mustár 2 db csemegeuborka só bors majoranna

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Mikrós túrós sütemény

Hozzávalók: 25 dkg túró 1 pohár tejföl 8-10 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 1/2 citrom reszelt héja és 2 nyomásnyi leve 2 kisebb tojás 3-4 evőkanál búzadara

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Csirkés-lecsós rakott krumpli

Hozzávalók: 1 kg krumpli 1 üveg lecsó /vagy frissen készített/ 3-4 gerezd fokhagyma /lehet kevesebb/ 1 fej hagyma 2-3 csirkecomb ételízesítő só bors pirospaprika /szeretjük csípősen/ pici kakukfű vagy rozmaring /nem muszáj/

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Sajtos-tejszínes borsmártás

Hozzávalók: 1 evőkanál liszt kb. 2 dl tej 5 dkg márványsajt 1 dl főzőtejszín színes borskeverék ízlés szerint só

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Bohó csirke

Hozzávalók: 1 db 1,2 kg-os csirke 20 dkg húsos füstölt szalonna 1-2 alma 5 dkg vaj só

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Káposztás hasé

Hozzávalók: 1 csomag fagyasztott leveles tészta 30 dkg káposzta 5 dkg vaj 5 dkg liszt 2-3 dl tej 2 tojás olaj só bors A tetejére: 1 tojás

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Almás máglyarakás

Hozzávalók: 5 db alma 1 dl víz 10 dkg kristálycukor 2 csomag vaníliás cukor 10 dkg darált dió 1 dl tejszín 4 db tojás reszelt citromhéj őrölt fahéj margarin

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Zöldséges sütőtökleves

Hozzávalók: 1 kg sütőtök 4-5 sárgarépa 2 fehérrépa 1 kaliforniai paprika 1 szál zeller 30 dkg füstölt bacon 1 húsleveskocka 4-5 közepes burgonya 2 l víz só bors

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Erdélyi galuska

Hozzávalók: 20 dkg rétesliszt 2 db tojás 10 dkg füstölt szalonna 2 dl tejföl 10 dkg erős ízű kemény sajt lereszelve (parmezán vagy hasonló jellegű) só késhegynyi pirospaprika 2 csokor kapor

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Korianderes-mentás pitasaláta

Hozzávalók: 2 chili 1 zöld citrom (lime) só olívaolaj 2 szál újhagyma 1 fej római saláta 2-3 pita 1 csokor koriander 1 csokor friss menta 1 avokádó

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Olcsó és egyszerű tiramisu

Hozzávalók: 2 csomag babapiskóta 15 dkg porcukor 25 dkg vajkrém 3 dl tejszín (lehet több is) instant kávé fahéj vagy kakaópor

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Bundás csirkecombok

Hozzávalók: 8 db kicsi csirkecomb só margarin A bundához: 25 dkg liszt 12 dkg margarin 2 tojás só

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Habkarika

Hozzávalók: 4 db tojásfehérje 36 dkg porcukor 80 ml víz színes és fekete szórócukor

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Májas nokedli

Hozzávalók: 25 dkg pulyka- vagy csirkemáj 1 tojás liszt só bors majoránna 1 kis pohár tejföl (kb. 175 gr) 20 dkg szeletelt bacon 1-2 evőkanál olaj esetleg reszelt sajt a tetejére

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Zacskóban sült csirke és barátai

Hozzávalók: 1 nagy méretű sütőzacskó 1 csirkemellfilé 3 egész csirkecomb barbecue pác fokhagymapor rozmaring bors 1,5 dl olaj 2 fej lilahagyma 8 fej fokhagyma 8-10 db burgonya 1 teáskanál liszt

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Feketeerdei meggytorta

Hozzávalók: 6 db tojás 30 dkg porcukor 6 evőkanál forró víz 20 dkg liszt 2 evőkanál kakaó fél csomag sütőpor 1 üveg meggybefőtt (350 gr) 1 kis üveg rumos meggylekvár 5 dl tejszín csokireszelék

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Túrós Raffaello

Hozzávalók: 50 dkg túró 20 dkg porcukor 5 csomag vaníliás cukor 25 dkg kókuszreszelék

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Baconös masni

Hozzávalók: 1 csomag vajas leveles tészta 5 szelet bacon 1 tojás sárgája reszelt sajt

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Diós csirkefalatkák sajtszószban sütve

Hozzávalók: 50 dkg csirkemell 25 dkg sajt 2 gerezd fokhagyma 3 dl tej 1 kanál liszt petrezselyem 1 csokor újhagyma 5 dkg dió só bors

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Mákos vagy diós töltelék

Hozzávalók: 1 dl víz 15 dkg cukor 15 dkg főtt burgonya 20 dkg darált dió vagy mák

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Kolbászhússal töltött kifli

Hozzávalók: 40 dkg sütnivaló kolbász (vagy házilag készített kolbászhús) 15 dkg liszt 10 dkg túró 10 dkg margarin 1 nagy burgonya hámozva, puhára főzve 1 tojás só köménymag

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Hagymás rostélyos II.

Hozzávalók: 4-5 szelet marha színhús 4-5 fej nagyobb hagyma 60 dkg burgonya zsír olaj só bors mustár flekken fűszerkeverék

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Hamis boursin

Hozzávalók: 10 dkg vaj 10 dkg juhtúró 1 dkg natúr tömlős sajt 2-3 gerezd fokhagyma frissen őrölt feketebors

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Puha mézes sütemény

Hozzávalók: 2 kanál méz 1 egész tojás 1 tojássárgája 3 kanál cukor 3 kanál liszt 1,5 csomag sütőpor 1 kávéskanál őrölt fahéj reszelt citromhéj

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Mangó lassi

Hozzávalók: 25 dkg natúr joghurt 1,5 dl tej 10 dkg mangó (konzerv is lehet) 5 teáskanál cukor

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Korhelyleves V.

Hozzávalók: 40 dkg savanyú káposzta 20 dkg füstölt oldalas 20 dkg füstölt kolbász 4 dkg zsír 5 dkg liszt 1 kis fej vöröshagyma 1,5 dl tejföl 1-2 babérlevél pirospaprika 1-2 gerezd fokhagyma só (vörösborecet, esetleg citromlé)

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Mézkaramellben sült banán

Hozzávalók: 4 nem túl érett banán 1 evőkanál olaj 3 evőkanál méz néhány csepp friss citromlé

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Tejszínes gomba szélesmetélttel

Hozzávalók: 50 dkg gomba 3-4 fej hagyma 3 nagy gerezed fokhagyma 10 dkg nyers húsos szalonna 40 dkg szélesmetélt 1 kis pohár tejföl 1,5 dl tejszín 1 evőkanál mustár 1 evőkanál liszt étolaj rozmaring bors só

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Citromvarázs II.

Hozzávalók: 8 dl tejföl (12%-os) 8 dl tejszín 10 evőkanál porcukor 2 citrom leve 1,5 citrom héja 2 csomag babapiskóta

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Kakukkfüves sült kecskesajt

Hozzávalók: 1-1,5 cm-es kecskesajt szeletek paprika (ha sárga és piros is van, színesebb lesz az étel) póréhagyma só bors kakukkfű petrezselyem olívaolaj

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Lángos VIII.

Hozzávalók: 1 kg liszt 5 dkg élesztő 3 tojás sárgája 1 kis pohár tejföl pici só (csipetnyi) kb. 5 dl tej (a tészta állaga lágy legyen)

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Aszalt szilvával töltött csirkecomb

Hozzávalók: 4 csirkecomb 10-15 dkg aszalt szilva 10 dkg bacon tetszőleges fűszerek olaj 2 dl főzőtejszín 5 dkg reszelt sajt

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Kata szelet III.

Hozzávalók: 50 dkg liszt 17 dkg margarin 17 dkg cukor 3 tojás sárgája 1 csomag sütőpor 1 kis doboz tejföl A töltelékhez: 20 dkg dió 5 evőkanál porcukor 2 evőkanál kakaópor 1/2 dl rum 3 dkg vaj 2 dl tej A tetejére: 3 tojás fehérje 20 dkgporcukor + étcsoki vagy keserű kakaópor A lapokra: baracklekvár

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Firenzei bableves

Hozzávalók: 1 rúd szárazkolbász (ez elhagyható) 30 dkg vöröskáposzta 20 dkg fehérbab 30 dkg paradicsom 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 szál zellerzöld 2 póréhagyma olívaolaj só bors

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Virslileves

Hozzávalók: 1 pár virsli 2 db krumpli 1 erőleveskocka 1 tojásból nokedli folyékony ételízesítő

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Puha mézeskalács II.

Hozzávalók: 50 dkg liszt 15 dkg porcukor 25 dkg méz 5 dkg margarin 1 kiskanál őrölt fahéj 4 púpozott kávéskanál szódabikarbóna 1 tojás

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Malakoff torta meggyel

Hozzávalók: 2 doboz babapiskóta 1 üveg magozott meggy 2 dl rum 1 csomag vaníliás cukor 2 csomag vaníliás puding (főzéssel készített) 1 l tej tejszínhab

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Tojásos-kapros csirkemell

Hozzávalók: 25 dkg csirkemell fél fej vöröshagyma 2 tojás fél pohár tejföl só bors kapor reszelt sajt olaj

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Mákos guba mézzel

Hozzávalók: 5 db kifli 1 l tej 20 dkg mák 15 dkg porcukor 2 evőkanál méz 2 csomag vaníliás cukor reszelt citrom- és narancshéj mazsola

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Kozák sapka

Hozzávalók: 8 tojás 40 dkg porcukor 8 evőkanál langyos víz 2 evőkanál kakaó 25 dkg liszt fél csomag sütőpor A krémhez: 5 dl tek 5 evőkanál liszt 20 dkg vaj 1 csomag vaníliás cukor Valamint: kókuszreszelék csokimáz

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Nutella házilag

Hozzávalók: 20 dkg cukor 2,5 dl tej 3 csomag tejpor 25 dkg margarin 15 dkg darált dió 10 dkg cukrozatlan kakaópor 1 mokkáskanál só

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Zöldsaláta ricottás burgonyadresszinggel

Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg vegyes saláta 20 dkg burgonya 1 csomag snidling 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem 10 dkg ricotta 1 dl olívaolaj 2 evőkanál tejföl 1 dl tejszín 1/2 dl fehér borecet

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Túrós tiramisu tojás nélkül

Hozzávalók: 25 dkg túró 25 dkg mascarpone narancslé cukrászrum cukor ízlés szerint 1-2 csomag babapiskóta 1 csésze erős feketekávé kakaópor

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Majonézes ráksaláta

Hozzávalók: 50 dkg koktélrák (pici) 2-3 dl 20%-os tejföl 2 dl majonéz mustár só porcukor fehér és fekete őrölt bors citrom fokhagyma

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Isler vagy linzer

Hozzávalók: 50 dkg liszt 20 dkg porcukor 25 dkg margarin 1 csomag sütőpor 1 csomag vaníliás cukor 3 tojás sárgája 1 nagy evőkanál tejföl csoki a mázhoz lekvár a töltelékhez

A RECEPT MEGTEKINTÉSE