ÉDES KUKORICAPUDING

1 tubus (khoja) kondenzált tej
10 evőkanál liszt
1 teáskanál sütőpor
1 mokkáskanál szóda-bikarbóna
3 evőkanál vaj
1 mokkáskanál vanília esszencia
1 csésze tej
1 mokkáskanál sárga színező

Alaposan elegyítsük el a kondenzált tejet, az esszenciával, a tejjel, a sárga színezővel és az olvasztott vajjal. Az átszitált liszthez keverjük a sütőport, a szóda-bikarbónát valamint a tejes keveréket. Kenjünk be egy tepsit vajjal, szórjuk meg liszttel. Öntsük bele a masszát és mérsékelt lángon (180- 200 C°-on) addig süssük, míg a beleszúrt tű száraz marad. Hűtsük le. Ezután vágjuk a süteményt kukoricacső alakúra, s azután a kukoricacsövet vágjuk három részre (két rétegre).

A dekoráció

1 1/2 csésze tejszín
4 evőkanál porcukor
1 mokkáskanál vanília esszencia
1 narancs apróra vágva
2 csepp sárga színező
1 csepp narancs aroma
2 banán apróra vágva

Verjük fel a tejszínt a porcukorral és a vanília esszenciával. Váltakozva kenjük meg vele a süteményeket és szórjuk meg apróra vágott gyümölcsökkel. A megmaradt szeletelt narancsot és banánt, a sárga színezőt, a narancs esszenciát a maradék felvert tejszínnel használjuk fel a kukorica készítéséhez.

A levelek
5 evőkanál hámozott mandula
5 evőkanál porcukor
zöld színező
egy kevés szirup

Jól szárítsuk meg a mandulát és őröljük nagyon finomra, majd a porcukorral és egy kevés sziruppal keverjük össze. Tegyünk félre egy kis mandula pasztát a szár készítéséhez. Adjuk hozzá a maradék mandula pasztához a zöld színezőt és jól keverjük el. Nyújtsuk ki egy sodrófával és csináljunk leveleket belőle. Dekoráljuk a kukoricacsövet levelekkel és szárral.

Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában

Nincsenek megjegyzések: