GYÜMÖLCSZSELÉ PUDING

1 csésze cukor
4 csésze víz
1 teáskanál agar-agar
1 teáskanál vörös színező
2 teáskanál szamóca esszencia
1 citrom leve
1 konzerv körte
néhány szem cseresznye
1 mokkáskanál vanília aroma vagy vaníliás cukor
1 csésze tejszín
2 evőkanál porcukor
1 banán
1 narancs
1 kisebb sárgadinnye

Áztassuk be az agar-agart egy órára. Forraljunk vizet, adjuk hozzá a agar-agart és kevergessük, míg sűrűsödni kezd. Vegyük le a tűzről, tegyük bele a cukrot, az esszenciát és a színezőt és jól keverjük össze. Csöpögtessük le a konzerv körtét. Kuglófsütőben rendezzük el a cseresznyével díszített körtéket, öntsünk rá egy kis folyékony zselét a körtékre és hagyjuk megdermedni, majd öntsük rá a maradék keveréket is. Hagyjuk állni, míg teljesen megköt. Borítsuk ki az öntőformából egy tálra. Verjük fel a tejszínt porcukorral, vanília esszenciával. Az összevágott vegyes gyümölcsöket töltsük a zselé közepébe, és a tetejét tejszínhabbal spricceljük díszesre. Hidegen vacsorára vagy ebédre tálaljuk.

Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában

Nincsenek megjegyzések: