KÓKUSZOS KHOJA BARFI

1/2 kg khoja (cukor nélküli sűrített tej)
2 csésze porcukor
6 evőkanál kókuszreszelék
2 evőkanál víz
néhány csepp piros színező (elmaradhat)

Állandó kavargatás mellett öt percig főzzük a 2 evőkanállal vízzel felhígított khoját. Adjuk hozzá a cukrot és kevergessük, míg a khoja egy kicsit besűrűsödik. Vegyük le a tűzről, egy kicsit hűtsük le és keverjük össze a kókuszreszelékkel. A keverék felét színezzük meg piros ételfestékkel. Öntsük a fehér khoját vajjal kikent tálra, majd rá a rózsaszínű khoját. Pihentessük, míg megszilárdul. Ezután vágjuk barfi alakúra. Teához kínáljuk.

Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában

Nincsenek megjegyzések: