Csirkepaprikás

A csirkét megmosva feldaraboljuk és megsózzuk. Serpenyőben olajt forrósítunk, s abban a csirkedarabokat pirosra sütjük, majd onnan másik edénybe rakva, letakarva félretesszük. A zsírban 5 dekányi füstölt, apróra vágott szalonnát megabálunk, hozzáadunk egy közepes hagymát apróra vágva, üvegesre pirítjuk. Teszünk bele egy teáskanál pirospaprikát, s hozzáadunk egy összevágott paprikát és egy paradicsomot (télen 2-3 kanál lecsót), s jól elkeverve pár percig pároljuk. Beletesszük a megpirított csirkedarabokat, és lefedve puhulásig pároljuk.

(Ez a pörkölt.) Ha paprikást készítünk, akkor, amikor a hús meg­puhult, a levébe 1 kávéskanál liszttel elhabart 1 dl tejfölt keverünk, egyszer felforraljuk, apróra vágott zöldpetrezselyemmel még egyszer felforraljuk.

A pörköltet krumplipürével vagy rizzsel, a paprikást galuskával és salátával vagy uborkasalátával tálaljuk.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: