Fóliában sütött csirke

Kívül-belül besózzuk az előkészített csirkét, hasüregébe kevés majoránnát szórunk, és néhány szál zöldpetrezselymet. Vékonyan bekenjük olajjal, dupla fóliába lazán becsomagoljuk, a széleit dupla ráhajtással zárjuk le. (Azért nem szabad szorosra csomagolni, mert a képződő gőz szétfeszítheti a fóliát.)

A csomagot sütőrácsra helyezzük, biztonság kedvéért aláteszünk egy tepsit, hogy a lé oda folyhasson. A csirke nagyságától függően 25-35 perc alatt megsül.

A csomagot ollóval vagy késsel felvágjuk, a húst tálra csúsztatjuk, felszeleteljük és a levét is ráöntjük.

Vajas párolt zöldséggel, burgonyapürével betegek, fogyókúrázók is nyugodtan fogyaszthatják.

Fóliában készíthetünk darabolt csirkét is, különböző ízesítéssel.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: