Kívül-belül besózzuk az előkészített csirkét, hasüregébe kevés majoránnát szórunk, és néhány szál zöldpetrezselymet. Vékonyan bekenjük olajjal, dupla fóliába lazán becsomagoljuk, a széleit dupla ráhajtással zárjuk le. (Azért nem szabad szorosra csomagolni, mert a képződő gőz szétfeszítheti a fóliát.)
A csomagot sütőrácsra helyezzük, biztonság kedvéért aláteszünk egy tepsit, hogy a lé oda folyhasson. A csirke nagyságától függően 25-35 perc alatt megsül.
A csomagot ollóval vagy késsel felvágjuk, a húst tálra csúsztatjuk, felszeleteljük és a levét is ráöntjük.
Vajas párolt zöldséggel, burgonyapürével betegek, fogyókúrázók is nyugodtan fogyaszthatják.
Fóliában készíthetünk darabolt csirkét is, különböző ízesítéssel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése