Ganca

Személyenként 20-25 dkg apróra vágott burgonyát főzzünk meg annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi. Ha megfőtt, saját levében összetörjük és állandó keverés mellett kevés lisztet hintünk bele, s lassú lángon tovább főzzük néhány percig. A tűzről levéve tovább keverjük, hogy teljesen sima, pépszerű legyen.

Közben bő, forró zsiradékban üvegesre párolunk egy nagy fej apróra vágott hagymát, ebbe mártogatott kanállal kiszaggatjuk a gancát, és egy tűzálló tálba rétegezzük; a megmaradt hagymás zsírt a tetejére öntjük, meglocsolhatjuk tejföllel, és a sütőben pirítsuk meg a tetejét.

Salátát kínálhatunk hozzá. Egyszerű, finom étel.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: