Melegszendvics - "Főételnek is megjárja"

(A kipróbált receptet Dooren-től kaptam, aki hozzájárult ahhoz, hogy szakácskönyvemben szerepeljen.)

Tudom, érdekes neve van, de igaz ami igaz, a nagymamám találta ki ezt a melegszendvics-fajtáját, és én róla neveztem el!

Hozzávalók: 1 darab zsemle, 1 kis pohár tejföl, bajai uzsonna szalámi (vagy másfajta szalámi[1]), trappista sajt.

A zsemlét félbevágjuk, és mindkét felét megkenjük tejföllel. Ne sajnáljuk, a végén annál finomabb lesz. A bajai szalámit kis kockákra vágjuk, és elosztjuk a zsemle mindkét felén. Ezután lereszeljük a sajtot, ízlés szerint, ki mennyit szeret, és ezt is a többire rakjuk.

Fontos, hogy ne tegyük egymásra a két fél zsemlét!

Ezzel végeztünk is, csak annyi dolgunk van, hogy előmelegített sütőben 10 percig süssük egymás mellett. Mikróba is rakhatjuk, de akkor nem lesz ropogós, márpedig úgy nem az igazi!

Jó étvágyat hozzá!

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen



[1] Megjegyzés a kötet szerzőjétől, aki már kipróbálta.

Nincsenek megjegyzések: