Pulykamell-filé – töltve

Karácsony első napjára is ajánlom.

Egy kilónyi pulykamellet vékony szeletekre osztom, kiverve, egy éjszakán át megsózva-borsozva, nagy tálban érlelem. Kb. ¼ liter tejbe néhány kanál olajt teszek, majd kb. 3 nagy cikk fokhagymát apróra vágva az egészet összekeverem és a húsra locsolom. Hűtőbe téve, másnapig áll.

Utána lecsöpögtetem, és papírtörlővel leitatom róla a maradó lét; minden szelet húsra egy-egy szelet gépsonkát borítok, majd minde­gyiket félbehajtva, fogpiszkálóval vagy hústűvel összetűzöm.

Ezután a szokott módon lisztben, felvert sózott tojásban és zsemle­morzsában megforgatva, forró olajba helyezem és mindkét oldalon szép piros-ropogósra sütöm.

A tálon még kb. 10 dkg reszelt sajttal meg lehet hinteni.

Aki vigyáz az alakjára, elég hozzá egy tál saláta, de kínálhatjuk burgonyapürével és aszaltszilva-kompóttal is.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: