Pulykamell - töltve - panírozva

60 dkg (4 nagy szelet) pulykamell, 1 jonatánalma, 5 dkg füstölt sajt, só, bors.

Panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlyemorzsa, a kisütéshez olaj.

Elkészítés: Az almát megtisztítjuk, és vékonyan felszeleteljük. Ha nem elég puha, gőz fölött vagy kevés vajon néhány percig pároljuk. Osszuk négyfelé.

A pulykamellből vágjunk négy nagy szeletet, és veregessük egyen­letesre. Sózzuk meg és borsozzuk.

Minden szeletre helyezzünk almacikkeket, borítsunk rá füstölt sajtot, hajtsuk félbe, tűzzük össze, majd szokásos módon hemper­gessük meg lisztben, felvert tojásban és zsemlyemozsában.

Forró olajban süssük meg.

Gombás rizst tálaljunk hozzá, és idénysalátát.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: