60 dkg (4 nagy szelet) pulykamell, 1 jonatánalma, 5 dkg füstölt sajt, só, bors.
Panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlyemorzsa, a kisütéshez olaj.
Elkészítés: Az almát megtisztítjuk, és vékonyan felszeleteljük. Ha nem elég puha, gőz fölött vagy kevés vajon néhány percig pároljuk. Osszuk négyfelé.
A pulykamellből vágjunk négy nagy szeletet, és veregessük egyenletesre. Sózzuk meg és borsozzuk.
Minden szeletre helyezzünk almacikkeket, borítsunk rá füstölt sajtot, hajtsuk félbe, tűzzük össze, majd szokásos módon hempergessük meg lisztben, felvert tojásban és zsemlyemozsában.
Forró olajban süssük meg.
Gombás rizst tálaljunk hozzá, és idénysalátát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése