Rizses csirkeaprólék – egyszerűbben

Amikor csirkeaprólékból húslevest főzünk, a főtt húst második fogásként tálalhatjuk; ilyenkor főzzünk a zöldségek közé néhány gombát is.

A teflon vagy jénai edényt (jénai edényt ne tegyük közvetlen lángra!) kenjünk ki margarinnal vagy olajjal. Előzőleg egy bögre (2.5 dl) rizst megmosva lecsepegtetjük, lábasba tesszük, felöntjük ½ liter forró levessel, ha kell, gyengén sózzuk, s fedő alatt puhára pároljuk.

A levesben főtt zöldségeket, gombát apróra vágva elkeverjük a rizzsel, néhány margarin-darabkát szórunk a tetejére és a főtt aprólékot a tetejére téve tálaljuk.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: