Töltött paprika tepsiben

8 nagy zöldpaprika, 2 dl párolt rizs (maradék rizsköret is jó), reszelt füstölt sajt, 1 gerezd fokhagyma, 1 tojás, 3 dl tej, 2 dl tejföl, 1 evőkanál finomliszt, 1 púpozott mokkáskanál currypor, ízlés szerint só, bors.

A paprikákat előkészítjük töltéshez. A töltelékhez a tojást habosra felverjük, összekeverjük a rizzsel, a reszelt sajttal, és a fűszerekkel, valamint a zúzott fokhagymával, jól összedolgozzuk, majd megtöltjük vele a paprikákat. Egy kikent tepsiben egymás mellé helyezzük a megtöltött paprikákat.

Közben a mártáshoz az olajat habzásig forrósítjuk a liszttel, majd a meleg tejet és a tejfölt ráöntjük. Folytonosan keverve sűrűre főzzük. Sóval-borssal, curry-porral ízesítjük és rákenjük a paprikák tetejére.

A tepsit előmelegített sütőbe toljuk, és 30 percig közepes lángon fedetlenül sütjük.

Forrón tálaljuk.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: