Töltött paradicsompaprika - tojással

8 közepes paradicsom-paprikát előkészítjük a töltéshez: megmos­suk, a szár felőli részét levágjuk, kiszedjük a magházat.

Előkészítjük a tölteléket: valamilyen maradék pörkölt- vagy sült húst nagyon apróra vágunk, összekeverjük kevés tejföllel.

De készíthetünk gombából is tölteléket, olajon párolva, s tejföllel gazdagítva.

Egy tűzálló tálat olajjal kikenünk, abba üregükkel fölfelé, egymás mellé ültetjük a paprikákat, a húsos masszából félig töltjük minde­gyiket, utána mindegyikbe 1-1 kisebb tojást beleütünk, vigyázva, hogy a sárgájuk egyben maradjon, pici sót hintünk rá.

Az edényt forró sütőbe toljuk, s addig sütjük, amíg a tojások fehér­jé­je kocsonyásodik, addig a paprika is megpuhul, s a töltelék is át­forrósodik.

Melegen tálaljuk.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: