Töltött zsemlye - másként

4-5 nagy zsemlye. A töltéshez felhasználhatunk párizsit, krinolint, főtt- vagy füstölt tarját, maradék virslit, felvágottat. Egyszerre több­féléből is készülhet a töltelék.

A töltelékhez kell: kb. 25 dkg húsféle (lásd előbb), 1 tojás, kevés tejföl, só és bors.

A tetejéhez kell: reszelt sajt, tejföl, só.

A zsemlyék tetejét levágjuk, a belső részét óvatosan kiszedjük, félretesszük. Az üres részét megtöltjük a következő töltelékkel:

25 dkg húsfélét megdarálva tálba tesszük, beleütünk egy egész tojást, utánasózzuk, megborsozzuk, szükség szerint tejfölt adunk hozzá. Alaposan összekeverjük, ha van idő, hűtőben pihentethetjük, hogy az ízek összeérjenek.

Ezzel megtöltjük a zsemlyéket, majd visszahelyezzük a levágott tete­jüket, mindegyiket bekenjük sós tejföllel, és megszórjuk reszelt sajttal. Forró sütőben 10-15 perc alatt ropogósra sül, azonnal tálalható.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: