4-5 nagy zsemlye. A töltéshez felhasználhatunk párizsit, krinolint, főtt- vagy füstölt tarját, maradék virslit, felvágottat. Egyszerre többféléből is készülhet a töltelék.
A töltelékhez kell: kb. 25 dkg húsféle (lásd előbb), 1 tojás, kevés tejföl, só és bors.
A tetejéhez kell: reszelt sajt, tejföl, só.
A zsemlyék tetejét levágjuk, a belső részét óvatosan kiszedjük, félretesszük. Az üres részét megtöltjük a következő töltelékkel:
25 dkg húsfélét megdarálva tálba tesszük, beleütünk egy egész tojást, utánasózzuk, megborsozzuk, szükség szerint tejfölt adunk hozzá. Alaposan összekeverjük, ha van idő, hűtőben pihentethetjük, hogy az ízek összeérjenek.
Ezzel megtöltjük a zsemlyéket, majd visszahelyezzük a levágott tetejüket, mindegyiket bekenjük sós tejföllel, és megszórjuk reszelt sajttal. Forró sütőben 10-15 perc alatt ropogósra sül, azonnal tálalható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése