Fűszeres torta

Gyorsan elkészül, mivel nem kell bekenni tortakrémmel.

Kell hozzá: 16 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 1 tojás sárgája, 4 egész tojás, 1 csomag vaníliás cukor, csipet só, 28 dkg liszt, 1 cso­mag sütőpor, 1 dl tejszín, 1 savanykás alma, ½ mokkáskanál őrölt fahéj, ½ mokkás kanál őrölt szegfűszeg, ½ mokkáskanál őrölt gyömbér.

A kézmeleg margarint keverőtálba téve adjuk hozzá a porcukrot, vaníliás cukrot, csipet sót és nagyon habosra keverjük, majd bele­tesszük a tojás-sárgát és állandó keverés mellett, egyenként bele­ütögetjük az egész tojásokat, s tovább habosítjuk.

Az átszitált liszthez hozzáadjuk a sütőport, az őrölt fűszereket, jól összekeverjük és a tojásos masszába öntjük, majd a tejszínt is.

Az egészet sima tésztává keverjük.

Tortaformát kikenünk margarinnal, belisztezzük, belesimítjuk a tésztát. Az almát megtisztítjuk, kivájjuk a magházát, nyolcfelé vágjuk és a szeleteket gyengéden, körben belenyomkodjuk a torta tetejébe.

A sütőt 180 fokra melegítjük, és a masszát kb. 50 perc alatt meg­sütjük, a formában hagyjuk kihűlni.

Porcukorral megszórva szeleteljük és kínáljuk.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: