Idénygyümölcs-pite

Kisebb-nagyobb adag

Kimérek 20 vagy 30 dkg réteslisztet, hozzákeverek 1-2 késhegynyi szódabikarbónát.

4 tojást elválasztok, előbb a fehérjét fölverem, és hűtőbe teszem.

Utána a sárgáját 25/35 dkg porcukorral habosra keverem, majd apránként hozzáadom a tojáshabhoz.

Utána 4 evőkanál vízbe 1 evőkanál 10 %-os ecetet adok, azt megint lassanként hozzákeverem az előbbiekhez.

Kikent (vagy papírral bélelt) tepsibe simítom, majd rászórom a ki­mag­vazott és alaposan lecsöpögtetett meggyet, de lehet cseresznyé­vel, eperrel, málnával is megszórni. Ha nedves, a gyümölcsöt előbb lisztbe kell forgatni. (Télen lehet fagyasztott, kiengedett, s jól lecsö­pö­gött gyümölcsöt használni. Ha nagyon nedves, akkor forgassuk meg lisztben.)

Előbb forró, majd közepes sütőben lassan, tűpróbáig kell sütni.

Porcukorral bőven megszórva kockákra vágjuk.

Nagyon finom és könnyű piskótaféle.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: