1 dl tejszín, 3 evőkanál instant kávépor (azonnal oldódó neszkávé), 13 dkg vaj (ehhez nem jó a margarin), 13 dkg étcsokoládé, 2 evőkanál kávélikőr, 33-35 csokoládé babszem (vagy egyéb), a tetejére, dísznek.
Elkészítés: A tejszínt, a kávéport, a vajat és az eltördelt csokoládét edénybe tesszük és kis lángon kevergetve felolvasztjuk. A tűzről lehúzva, hozzákeverjük a likőrt, és alaposan kikeverjük.
Lehűtjük, majd kb. 15 percre a hűtőszekrénybe tesszük.
Később a keveréket elektromos keverővel átkeverjük. Egy cm vastagságban – fóliával bélelt szögletes tálcán – szétterítjük és a hűtőszekrényben szilárdra dermesztjük.
Apró, félhold alakú formával kiszúrjuk (Ha nem volna ilyen kiszúrónk, akkor pogácsaszaggatóval is meg tudjuk oldani, mert csak az első lesz kerek, a többi már félhold lehet.) és mindegyikre ráteszünk egy-egy szem csokoládébabot (vagy más díszt), amit kissé belenyomunk a tésztába.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése