Kell hozzá: 4 tojás, 20 dkg porcukor, 14 dkg liszt, 10 dkg sütőmargarin;
a töltelékhez: 2 dl tej, 2 evőkanál búzadara, 22 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 20 dkg gyümölcs, 22 dkg margarin;
a tepsi kenéséhez: zsírféle és liszt, a tetejére porcukor.
Elkészítés: Kemény habbá verjük a tojások fehérjét, egyenként belekeverjük a sárgájukat, majd óvatosan közékeverjük a cukrot, a lisztet és a felolvasztott, de csak langyos margarint. Kikent, lisztezett tepsiben vékony lapot sütünk belőle, majd deszkára borítjuk, és ha kihűlt, vágjuk hosszában két lappá.
Közben felforraljuk a tejet, és állandóan kevergetve beleszórjuk a búzadarát. Tovább keverve addig hagyjuk a tűzön, amíg a dara megfő és üvegszerű lesz (ez kb. 5 perc), majd a tűzről levéve, közékeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, és ha kihűlt, az előre habosra kevert margarint.
Ezt a tölteléket az egyik tésztalapra kenjük, belenyomkodunk megtisztított gyümölcsöt (epret, cseresznyét, meggyet), és ráborítjuk a másik tésztalapot.
Egy kicsit lenyomtatjuk, és tetejét porcukorral meghintve, hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése