Darás torta

Kell hozzá: 4 tojás, 20 dkg porcukor, 14 dkg liszt, 10 dkg sütő­margarin;

a töltelékhez: 2 dl tej, 2 evőkanál búzadara, 22 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 20 dkg gyümölcs, 22 dkg margarin;

a tepsi kenéséhez: zsírféle és liszt, a tetejére porcukor.

Elkészítés: Kemény habbá verjük a tojások fehérjét, egyenként belekeverjük a sárgájukat, majd óvatosan közékeverjük a cukrot, a lisztet és a felolvasztott, de csak langyos margarint. Kikent, lisztezett tepsiben vékony lapot sütünk belőle, majd deszkára borítjuk, és ha kihűlt, vágjuk hosszában két lappá.

Közben felforraljuk a tejet, és állandóan kevergetve beleszórjuk a búzadarát. Tovább keverve addig hagyjuk a tűzön, amíg a dara meg­fő és üvegszerű lesz (ez kb. 5 perc), majd a tűzről levéve, közé­kever­jük a cukrot, a vaníliás cukrot, és ha kihűlt, az előre habosra kevert margarint.

Ezt a tölteléket az egyik tésztalapra kenjük, belenyomkodunk meg­tisztított gyümölcsöt (epret, cseresznyét, meggyet), és ráborítjuk a másik tésztalapot.

Egy kicsit lenyomtatjuk, és tetejét porcukorral meghintve, hosszú­kás szeletekre vágva kínáljuk.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: