Önálló egytál étel.
30 dkg liszt, 2 tojás, 10 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 kávéskanál piros őrölt paprika, 2 dl tejföl és só.
A lisztből, tojásból sóval, kevés vízzel közepesen kemény galuskatésztát keverünk, de nem dolgozzuk ki egészen, hanem állni hagyjuk.
Utána forró-lobogó sós vízbe galuskákat szaggatunk.
Az apró kockákra vágott szalonnát ropogósra sütjük, a pörcöt kiszedjük belőle és félretesszük.
A megfőtt tésztát leszűrjük és a szalonnazsírba szedjük, meghintjük a paprikával, ráöntjük a tejfölt, átforrósítjuk, s a pörcöt a tetejére szórjuk. Végül meghintjük lisztbe forgatott, bő olajban ropogósra sütött hagymakarikákkal.
Frissen salátával kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése