Karfiolos csirke becsinált

Két csirkeaprólék kell hozzá, néhány kanál étolaj, egy kisebb hagy­ma, ½ kg karfiol, 1 evőkanál liszt, 2 dkg főzőmargarin, zöldpetrezse­lyem, 1-2 dl tejföl, só és bors.

Aprólékot feldaraboljuk, sózzuk, majd 1 kanál olajban reszelt vagy apróra vágott hagymával együtt néhány percig pirítjuk, utána 2 dl vízzel felöntjük.

A tiszta karfiolt rózsáira szedjük, hozzáadjuk a csirkéhez és lefedve együtt pároljuk.

Amikor puha, kevés olajjal 1 evőkanál liszttel világos rántást készí­tünk, hozzáadjuk a margarint, feleresztjük a húsos-karfiol levével, hozzáadjuk az apróra vágott zöldpetrezselymet, és tejföllel ízesítjük, ráöntjük a karfiolos csirkére, még egyszer felforraljuk.

Finom egytálétel.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: