Végy hozzá jó helyről való 2 kiló savanyított káposztát, melléje legalább 10 levelet, egy nagy füstölt sertéscsülköt, és tenyérnyi füstölt szalonnát, mindkettőt fölszeletelve, legalább ½ liter jó házi tejfölt, külön 1 – 1 ½ kiló sertéshúst darálva, 1 cső erős paprikát.
A darált húsból készíts finom tölteléket 8-12 evőkanálnyi (nagy bögrényi) megmosott rizzsel, kevés zsíron üvegesre párolt vöröshagymával, 5 gerezd apróra vágott fokhagymával. Fűszerezd jó adag feketeborssal, sóval, üss hozzá legalább 2 egész tojást. Keverd össze finomra, és töltsd meg vele a káposztaleveleket.
Legalább 10 literes cserépfazekat (esetleg római tálat, vagy vastag régimódi edényt) kenjél ki hideg zsírral, tégy alulra egy sor vékonyra szeletelt szalonnát, majd rétegezd a következő sorrendben: káposzta, füstöltcsülök-szeletek, töltelék, addig, amíg az alapanyag elfogy. A tetején káposzta legyen.
Ha nem akarod sütőbe tenni, akkor a gázlángra tegyél vaslapot-platnit, s ott is megfőzheted, de akkor nagy, régimódi vastag aljú fazékban.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése