Hús- vagy májpástétom

Készíthetjük maradék pörköltből, sült- vagy főtt húsból, vegyesen májjal, vagy külön-külön.

Egy hagymát apróra vágva kevés olajon megpirítunk, hozzáadjuk a húsféléhez.

Füstölt szalonnából néhány szeletet, 2-3 tojást keményre főzve a hússal együtt ledaráljuk vagy másként pépesítjük; adunk hozzá 1-2 sa­vanyú uborkát nagyon apróra összevágva, 1 kanál mustárt, majd íz­lés szerint sózzuk, borsozzuk, s alaposan összedolgozzuk. Egy tála­ló­edényben szépen elsimítjuk, zöldpetrezselyemmel, snidlinggel, uborka-szeletekkel díszítve tálalásig hűtőben tároljuk. Friss kenyérre kenve igen finom étel uzsonnára-vacsorára.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: