Zellerkrém leves

Ha van csontlénk, vagy vásárolunk a hentesnél csontot, azt sós vízben megfőzve és leszűrve használjuk.

Egy nagyobb tisztított zellert annyi sós vízben puhára főzünk (a csonttal együtt is főhet) amennyire szükségünk lesz.

Közben közepes színű rántást készítsünk egy kanál olajjal – liszttel. Borsot hintünk bele, hideg vízzel, majd ha puha a zeller, annak levé­vel eresszük fel. A zellert előbb több részre osztjuk, pépesítjük, bele­tesszük a lébe, apróra vágott zöldpetrezselyemmel együtt forral­juk.

1 tojás sárgájával 1 dl tejfelt összekeverve, hozzáadjuk a kész leves­hez, és tálaljuk. Adhatunk hozzá pirított zsemlyekockát, vagy borsó­tésztát (utóbbit lásd a levesbetéteknél).

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: