Ha van csontlénk, vagy vásárolunk a hentesnél csontot, azt sós vízben megfőzve és leszűrve használjuk.
Egy nagyobb tisztított zellert annyi sós vízben puhára főzünk (a csonttal együtt is főhet) amennyire szükségünk lesz.
Közben közepes színű rántást készítsünk egy kanál olajjal – liszttel. Borsot hintünk bele, hideg vízzel, majd ha puha a zeller, annak levével eresszük fel. A zellert előbb több részre osztjuk, pépesítjük, beletesszük a lébe, apróra vágott zöldpetrezselyemmel együtt forraljuk.
1 tojás sárgájával 1 dl tejfelt összekeverve, hozzáadjuk a kész leveshez, és tálaljuk. Adhatunk hozzá pirított zsemlyekockát, vagy borsótésztát (utóbbit lásd a levesbetéteknél).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése