Hízott kacsasült finom galuskával

Hozzávalók: 1 hízott kacsa, ½ kg liszt, 2 tojás, só.

A kacsa vagy liba háját, szalonnáját apróra vágjuk (ha kevés, vásároljunk hozzá). Kevés sóval tálba rakjuk, kevés vízzel, lefedve pároljuk. Később tesszük bele a májat (annak kevesebb idő kell). Az egészet pirosra sütjük, a kockákra vágott májat pedig a tepertőhöz keverjük.

Közben a kacsahúst sózva-borsozva, egy sütőtálban pirosra sütjük.

A lisztből, tojásból sóval kemény tésztát gyúrunk, vékonyra nyújt­juk, ha megszikkad, egy centis kockákra vágjuk.

Sós vízben kifőzzük, lecsurgatjuk.

Összekeverjük a májas tepertővel, és a hús mellé kínáljuk.

Savanyúság nélkül érvényesül a finom íze, de aki óhajtja, savanyú­sággal fogyassza.

A vöröskáposzta is illik hozzá.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: