Hozzávalók: 1 hízott kacsa, ½ kg liszt, 2 tojás, só.
A kacsa vagy liba háját, szalonnáját apróra vágjuk (ha kevés, vásároljunk hozzá). Kevés sóval tálba rakjuk, kevés vízzel, lefedve pároljuk. Később tesszük bele a májat (annak kevesebb idő kell). Az egészet pirosra sütjük, a kockákra vágott májat pedig a tepertőhöz keverjük.
Közben a kacsahúst sózva-borsozva, egy sütőtálban pirosra sütjük.
A lisztből, tojásból sóval kemény tésztát gyúrunk, vékonyra nyújtjuk, ha megszikkad, egy centis kockákra vágjuk.
Sós vízben kifőzzük, lecsurgatjuk.
Összekeverjük a májas tepertővel, és a hús mellé kínáljuk.
Savanyúság nélkül érvényesül a finom íze, de aki óhajtja, savanyúsággal fogyassza.
A vöröskáposzta is illik hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése