Egy szép darab sertésdagadót (vagy oldalast-lapockát) megmosva sózzuk, majd lecsöpögtetjük. Utána forró olajban, mindkét oldalán átsütjük, áttesszük másik edénybe. Az olajban kis fej apróra vágott hagymát világosra abáljuk, kevés vízzel felengedjük és a hússal együtt félpuhára pároljuk.
Közben a (lehetőleg nyári, minél zöldebb, annál jobb) káposztát külső leveleitől megtisztítunk, durvára vágva forró vízzel leforrázzuk és a félig főtt húshoz keverjük.
Kevés olajban rózsaszínű rántást készítünk, finomra vágott friss kaprot adunk hozzá, és ezzel berántjuk, ha elkészült a káposzta és a hús is megpuhul benne.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adhatunk hozzá kakukkfüvet és tejfelt, végül kevés ecetet.
Mindezt jól összeforraljuk.
Tálaláskor a tál aljára szedjük a káposztát, még meglocsoljuk tejföllel, és a tetején koszorú alakban helyezzük el a felszeletelt húst.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése