1 nagy őszibarack, 1-1 szál sárgarépa és petrezselyem-gyökér,
Fűszerek: 1 mokkáskanál paradicsompüré, só, csipetnyi őrölt bors, majoránna, ételízesítő, fél mokkáskanálnyi Piros arany krém és (ha kéznél van: töltelék fűszerkeverék),
2 csokor zöldpetrezselyem.
A patisszont meghámozzuk, tetejét levágjuk, kimagozzuk és besózzuk. A villával összetört májkrémeket elkeverjük az apróra vágott lángolt kolbásszal, egy evőkanál tejföllel, 2 deka vajjal és ugyanannyi reszelt sajttal. Hozzáadjuk a paradicsompürét, az őrölt borsot, a majoránnát, az ételízesítő-port, a Piros arany krémet és a töltelék fűszerkeveréket. Megszórjuk az egyik csokor apróra vágott petrezselyemmel, kissé megsózzuk, és összedolgozzuk a nyers tojással.
Ezzel a keverékkel megtöltjük a patisszont, ráfektetjük a tetejét, és egy vajjal kikent tűzálló tálba tesszük.
A répát-petrezselyemgyökeret, a burgonyát meg az őszibarackot megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk. Összekeverjük a zöldborsóval, a maradék vajjal, a tejföllel, a másik csokor összevagdalt petrezselyemmel, megsózzuk-borsozzuk.
Ezzel a keverékkel beborítjuk a patisszont, megszórjuk a megmaradt reszelt sajttal, és sütőben – lefedve – egy óráig sütjük.
Forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése