Patisszon (csillagtök) töltve

Kell hozzá:

közepes nagyságú patiszon,

2 kis doboz májkrém,

5 dkg lángolt kolbász,

2 dl tejföl,

5 dkg vaj,

1 tojás,

5 dkg reszelt sajt,

25 dkg zöldborsó,

1 nagy őszibarack, 1-1 szál sárgarépa és petrezselyem-gyökér,

1 nagy burgonya,

Fűszerek: 1 mokkáskanál paradicsompüré, só, csipetnyi őrölt bors, majoránna, ételízesítő, fél mokkáskanálnyi Piros arany krém és (ha kéznél van: töltelék fűszerkeverék),

2 csokor zöldpetrezselyem.

A patisszont meghámozzuk, tetejét levágjuk, kimagozzuk és be­sózzuk. A villával összetört májkrémeket elkeverjük az apróra vágott lángolt kolbásszal, egy evőkanál tejföllel, 2 deka vajjal és ugyanannyi reszelt sajttal. Hozzáadjuk a paradicsompürét, az őrölt borsot, a majoránnát, az ételízesítő-port, a Piros arany krémet és a töltelék fűszerkeveréket. Megszórjuk az egyik csokor apróra vágott petrezse­lyemmel, kissé megsózzuk, és összedolgozzuk a nyers tojással.

Ezzel a keverékkel megtöltjük a patisszont, ráfektetjük a tetejét, és egy vajjal kikent tűzálló tálba tesszük.

A répát-petrezselyemgyökeret, a burgonyát meg az őszibarackot megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk. Összekeverjük a zöldborsóval, a maradék vajjal, a tejföllel, a másik csokor összevagdalt petrezse­lyemmel, megsózzuk-borsozzuk.

Ezzel a keverékkel beborítjuk a patisszont, megszórjuk a meg­maradt reszelt sajttal, és sütőben – lefedve – egy óráig sütjük.

Forrón tálaljuk.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: