Csirke kel-levéllel sütve

A megtisztított csirkét kívül-belül besózva, tűzálló tálba tesszük. Néhány kanál forró étolajjal és 2 dl vízzel leöntve félpuhára pároljuk, félre tesszük, s ha kihűlt, feldaraboljuk.

Közben egy közepes nagyságú kelkáposztát, 1-1 szál sárgarépát és petrezselyemgyökeret sós, köménymagos vízben puhára főzzük, le­szűr­jük a levét, ha kihűlt, a kelt leveleire szedjük, a répát-petrezse­lyem­gyökeret karikákra vágjuk.

Az edény aljára, amiben a csirke párolódott, a zsiradékba helyez­zük a kelkáposzta levelek felét, 1 pár karikákra vágott virslit, és a főtt, karikákra szeletelt répát-petrezselymet, ráterítjük a kel-levelek másik felét, végül füstölt szalonnaszeletekkel beszórjuk.

Az egészet leöntjük 1 dl tejföllel elkevert 1 dl vízzel, sütőbe toljuk, és kb. ½ óra alatt előbb fedő alatt, majd később fedő nélkül készre sütjük.

Rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk.

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: