A megtisztított csirkét kívül-belül besózva, tűzálló tálba tesszük. Néhány kanál forró étolajjal és 2 dl vízzel leöntve félpuhára pároljuk, félre tesszük, s ha kihűlt, feldaraboljuk.
Közben egy közepes nagyságú kelkáposztát, 1-1 szál sárgarépát és petrezselyemgyökeret sós, köménymagos vízben puhára főzzük, leszűrjük a levét, ha kihűlt, a kelt leveleire szedjük, a répát-petrezselyemgyökeret karikákra vágjuk.
Az edény aljára, amiben a csirke párolódott, a zsiradékba helyezzük a kelkáposzta levelek felét, 1 pár karikákra vágott virslit, és a főtt, karikákra szeletelt répát-petrezselymet, ráterítjük a kel-levelek másik felét, végül füstölt szalonnaszeletekkel beszórjuk.
Az egészet leöntjük 1 dl tejföllel elkevert 1 dl vízzel, sütőbe toljuk, és kb. ½ óra alatt előbb fedő alatt, majd később fedő nélkül készre sütjük.
Rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése