Currys húsgombóc

Hozzávalók: 80 dkg darált sertéshús, 2 evőkanál olaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 tojás, só, bors, 1 púpozott evőkanál currypor; a sütéshez olaj.

A finomra vágott hagymát és fokhagymát az olajon megfonnyaszt­juk, a curryporral megszórjuk, és kb. egy deci vizet aláöntve, addig pároljuk, amíg a víz elpárolog belőle.

Amikor kihűlt, a hússal meg a tojással jól összegyúrjuk, és sóval-borssal ízesítjük.

Olajos kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle és bő, forró olajban, vagy a sütőben, kiolajozott tepsibe egymás mellé fektetve megsütjük.

Melegen vagy hidegen ízelítőnek, borkorcsolyának tálaljuk.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: