Gombaleves

Sampinyon-, kemény hátú tinórugombából, vagy csirke-rókagom­bá­ból főzzük.

A ½ kg gombát megtisztítom, szeletekre aprítom. 3-4 literes lábas ¾ részéig teszek vizet főni, a megtisztított gombát, 1-2 szelet sárgarépát és petrezselyemgyökeret megtisztítva és vékony karikákra vágva hozzáteszem. Egy kisebb paprikát és paradicsomot is teszek hozzá, és kis csokor zöldpetrezselymet, zellerlevelet és egy kisebb hagymát, nyáron összekötött néhány szál hagymaszárat.

Amíg fő a leves, rántást készítek (ne legyen sötét), kevés papri­kával és borssal ízesítve hideg vízzel öntöm fel, és amikor a zöldség megfőtt, akkor a leveshez öntöm.

Gazdagítható egy egész tojással készült apró nokedlivel.

Néhány perc szükséges hozzá, hogy a tészta megfőjön, jó, ha a végén még vágott zöldpetrezselymet is adunk hozzá.

Finom ízes leves, gyorsan elkészül.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: