Karfiolos sertéslapocka – bográcsban

½ kg sertéslapocka, 2 közepes hagyma, étolaj, 3 vastag sárga­répa, 3 gerezd fokhagyma, húsleves-kocka, 1 babérlevél, kakukkfű, bors, só, őrölt kömény, egy közepes fej karfiol, nagy csokor zöld­petrezselyem.

A hagymákat apró kockákra vágva, az olajon megfonnyasztjuk, a húst megmosva, vékony csíkokra vágjuk, a hagymára pakoljuk, jól átkavarjuk. Hozzátesszük a megmosott, karikára vágott sárgarépát, a tört fokhagymát és annyi vizet öntünk rá, hogy jól ellepje. Ízesítjük 2 húsleves-kockával, kakukkfűvel, a babérlevéllel, köménnyel és a bors­sal. Az edényt lefödjük és lassú tűz mellett a húst fél-puhára főzzük.

Közben a karfiolt csap alatt jól megmossuk, rózsáira szedjük és le­csöpögtetjük. Mikor a hús már puhulni kezd, a karfiolt is hozzá­tesszük. Az elfőtt levet nem kell pótolni, hogy az étel a végén pörkölt­sűrűségű legyen.

Amikor a karfiol is megpuhul, megkóstoljuk a levet, és ha kell, még sóval ízesíthetjük, végül nagy csokor vágott zöldpetrezselyemmel meg­hintve, tálalhatjuk.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: