½ kg sertéslapocka, 2 közepes hagyma, étolaj, 3 vastag sárgarépa, 3 gerezd fokhagyma, húsleves-kocka, 1 babérlevél, kakukkfű, bors, só, őrölt kömény, egy közepes fej karfiol, nagy csokor zöldpetrezselyem.
A hagymákat apró kockákra vágva, az olajon megfonnyasztjuk, a húst megmosva, vékony csíkokra vágjuk, a hagymára pakoljuk, jól átkavarjuk. Hozzátesszük a megmosott, karikára vágott sárgarépát, a tört fokhagymát és annyi vizet öntünk rá, hogy jól ellepje. Ízesítjük 2 húsleves-kockával, kakukkfűvel, a babérlevéllel, köménnyel és a borssal. Az edényt lefödjük és lassú tűz mellett a húst fél-puhára főzzük.
Közben a karfiolt csap alatt jól megmossuk, rózsáira szedjük és lecsöpögtetjük. Mikor a hús már puhulni kezd, a karfiolt is hozzátesszük. Az elfőtt levet nem kell pótolni, hogy az étel a végén pörköltsűrűségű legyen.
Amikor a karfiol is megpuhul, megkóstoljuk a levet, és ha kell, még sóval ízesíthetjük, végül nagy csokor vágott zöldpetrezselyemmel meghintve, tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése