Elkészítés: Az előkészített, megmosott egész csirkét kívül-belül megsózom és borsozom. A margarint egy nagyobb lábasban felolvasztom, beleteszem a kockákra vágott szalonnát, apróra vágott hagymát. Kicsit megpirítom. Hozzáadom a szeletelt gombát, sóval-borssal-zöldperezselyemmel ízesítem, puhára párolom. Hozzákeverem a zúzott fokhagymát, ráhelyezem a csirkét és előmelegített sütőbe téve, előbb fedő alatt lassan sütöm. Közben a borral meglocsolom, a fedőt róla levéve addig sütöm, amíg pirosodik. Akkor a csirkét kiemelem és melegen tartom.
A lábasba kevés lisztet szórok, és sűrűre forralom. Egy sültes tálra merem a gombás szószt, ráhelyezem a meleg csirkét, leöntöm melegített konyakkal, és meggyújtom.
Lángolva szervírozom, s hozzá az előre elkészített burgonyasalátát ajánlom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése