Melegszendvics - szendvicskrémmel

10 dkg bármilyen, durvára reszelt sajt, 2 közepes nagyságú alma, 2 evőkanál tejföl, 10 dkg sonka vagy párizsi, esetleg egyéb felvágott, vaj, fehérbors, 1 csokor összevagdalt snidling, késhegynyi currypor, só, mustár.

Az almákat meghámozzuk, és almareszelőn lereszeljük, össze­kever­jük a sajttal, a tejföllel és a fűszerekkel.

A nagyon vékonyra szeletelt kenyereket megvajazunk, meghintjük a vékony csíkokra vágott húsfélével, majd vastagon bevonjuk az almás-sajtos krémmel.

Grill-sütőben vagy forró sütőben 5-6 percig sütjük, ügyelve arra, nehogy nagyon megbarnuljon a szendvics teteje, mert a sajt kese­rűvé válna.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: