Sörös sült csirkecomb

A kipróbált receptet Bíró Szabolcstól kaptam, aki hozzájárult ahhoz, hogy ebben a könyvemben közzé tegyem.

Hozzávalók (3 személyre): 6 csirkecomb, 2-3 nagy fej vörös­hagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, szalonna, fél liter sör, őrölt cseme­gepaprika és só.

Előkészületek: Előrebocsátom, hogy ezt az ételt csak az fogja tudni tökéletesen elkészíteni, akinek van egy jénai tálja és egy sütés­re is alkalmas mikró. Ha ezek megvannak, alig egy óra alatt fejedelmi ételt készíthetünk! A csirke-combokat alaposan megmossuk, a vöröshagymát karikákra vágjuk, a fokhagymát apróra szeleteljük. Szalonnából annyi kell, ahány combot készítünk, jelen esetben tehát hat vékony és lehetőleg hosszú szelet.

Gyömöszölés, fűszerezés... Első körben rendezzünk el a tál alján három csirke combot, sózzuk és paprikázzuk meg ezeket, majd helyezzünk rájuk egy-egy szelet szalonnát (ha elég hosszú szeleteink vannak, körbe is göngyölhetjük a combokat, úgy még ízletesebb lesz a végeredmény).

A felaprított vörös- és fokhagyma felét szórjuk szét a combokon, majd öntsük le kb. 2 deciliter sörrel. Ha ez megvan, jöhet a második réteg, ugyanúgy: sós-paprikás-szalonnás combok, rá a sok hagyma (minél több, annál finomabb). Végül a sör maradékát is ráöntjük, majd ha lefedtük a tálat, mehet a mikróba (vagy sütőbe)... és kész!

A sörös csirkecombot mindössze 40-45 percig kell sütni, Crisp Grill fokozaton. Ez idő alatt a fűszerek és a szalonna megteszik hatásukat, a sör pedig mennyeien omlóssá varázsolja a húst (mellesleg jelleg­zetes ízt kölcsönöz az ételnek).

Köretnek bármi jöhet, ami épp a kezünk ügyébe akad. Javallott hozzá friss gyümölcssalátát fogyasztani.

Jó étvágyat!

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: