Hozzávalók (3 személyre): 6 csirkecomb, 2-3 nagy fej vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, szalonna, fél liter sör, őrölt csemegepaprika és só.
Előkészületek: Előrebocsátom, hogy ezt az ételt csak az fogja tudni tökéletesen elkészíteni, akinek van egy jénai tálja és egy sütésre is alkalmas mikró. Ha ezek megvannak, alig egy óra alatt fejedelmi ételt készíthetünk! A csirke-combokat alaposan megmossuk, a vöröshagymát karikákra vágjuk, a fokhagymát apróra szeleteljük. Szalonnából annyi kell, ahány combot készítünk, jelen esetben tehát hat vékony és lehetőleg hosszú szelet.
Gyömöszölés, fűszerezés... Első körben rendezzünk el a tál alján három csirke combot, sózzuk és paprikázzuk meg ezeket, majd helyezzünk rájuk egy-egy szelet szalonnát (ha elég hosszú szeleteink vannak, körbe is göngyölhetjük a combokat, úgy még ízletesebb lesz a végeredmény).
A felaprított vörös- és fokhagyma felét szórjuk szét a combokon, majd öntsük le kb. 2 deciliter sörrel. Ha ez megvan, jöhet a második réteg, ugyanúgy: sós-paprikás-szalonnás combok, rá a sok hagyma (minél több, annál finomabb). Végül a sör maradékát is ráöntjük, majd ha lefedtük a tálat, mehet a mikróba (vagy sütőbe)... és kész!
A sörös csirkecombot mindössze 40-45 percig kell sütni, Crisp Grill fokozaton. Ez idő alatt a fűszerek és a szalonna megteszik hatásukat, a sör pedig mennyeien omlóssá varázsolja a húst (mellesleg jellegzetes ízt kölcsönöz az ételnek).
Köretnek bármi jöhet, ami épp a kezünk ügyébe akad. Javallott hozzá friss gyümölcssalátát fogyasztani.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése