8 húsos zöldpaprika, 30 dkg pörkölt (lehet maradék is), 7 dkg főtt rizs, 1 tojás, 3 dl tejföl, 1 nagy csokor kapor (vagy zöldpetrezselyem).
A pörköltet ledaráljuk, összekeverjük 1-2 evőkanál tejföllel, a főtt rizzsel, a nyers tojással.
A paprikákat előkészítjük a töltéshez. A szárát eltávolítjuk a magjával együtt, beletöltjük a masszát. Tűzálló tálat a pörkölt-lével bekenjük, s benne a paprikákat egymás mellé elhelyezzük.
A maradék tejfölhöz hozzáadjuk – ha maradt – a pörköltlevet, és vágott kaporral vagy zöldpetrezselyemmel ízesítve, ráöntjük a tálba rakott paprikákra.
Forró sütőben sütjük, vigyázva, hogy ne piruljon meg!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése