Töltött paprika pörköltből

8 húsos zöldpaprika, 30 dkg pörkölt (lehet maradék is), 7 dkg főtt rizs, 1 tojás, 3 dl tejföl, 1 nagy csokor kapor (vagy zöldpetrezse­lyem).

A pörköltet ledaráljuk, összekeverjük 1-2 evőkanál tejföllel, a főtt rizzsel, a nyers tojással.

A paprikákat előkészítjük a töltéshez. A szárát eltávolítjuk a mag­jával együtt, beletöltjük a masszát. Tűzálló tálat a pörkölt-lével be­ken­jük, s benne a paprikákat egymás mellé elhelyezzük.

A maradék tejfölhöz hozzáadjuk – ha maradt – a pörköltlevet, és vágott kaporral vagy zöldpetrezselyemmel ízesítve, ráöntjük a tálba rakott paprikákra.

Forró sütőben sütjük, vigyázva, hogy ne piruljon meg!

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: