8 közepes paradicsompaprikát válasszunk ki, 20 dkg maradék sült hús vagy szafaládé, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 1 kis doboz marhamáj-krém, 3 kemény tojás, 1 dl tejföl, 1 kiskanál ételízesítő-por, kevés törött bors, kiskanálnyi Piros arany krém és 1 evőkanál étolaj.
A húst vagy szafaládét ledaráljuk, összedolgozzuk a májpástétommal, a kis kockákra vágott főtt-tojással, a tejföllel meg ízesítőkkel.
A paradicsom-paprikák szár felőli részéről egy lapot levágunk, csumáját kiemeljük, és a paprikák üregébe töltjük a húsmasszát. Töltött felével felfelé kiolajozott tűzálló tálra egymás mellé ültetjük, és mindegyikre egy-egy vékony szalonnaszeletet borítunk.
Forró sütőben kb. 30 percig sütjük.
Forrón adhatjuk asztalra, vagy a szalonnát levéve róla, a paprikákat lehűtjük, és hidegen is tálalhatjuk. Kitűnő vacsora.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése