Töltött paradicsompaprika

8 közepes paradicsompaprikát válasszunk ki, 20 dkg maradék sült hús vagy szafaládé, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 1 kis doboz marha­máj-krém, 3 kemény tojás, 1 dl tejföl, 1 kiskanál ételízesítő-por, kevés törött bors, kiskanálnyi Piros arany krém és 1 evőkanál étolaj.

A húst vagy szafaládét ledaráljuk, összedolgozzuk a májpástétom­mal, a kis kockákra vágott főtt-tojással, a tejföllel meg ízesítőkkel.

A paradicsom-paprikák szár felőli részéről egy lapot levágunk, csumá­ját kiemeljük, és a paprikák üregébe töltjük a húsmasszát. Töltött felével felfelé kiolajozott tűzálló tálra egymás mellé ültetjük, és mindegyikre egy-egy vékony szalonnaszeletet borítunk.

Forró sütőben kb. 30 percig sütjük.

Forrón adhatjuk asztalra, vagy a szalonnát levéve róla, a papri­kákat lehűtjük, és hidegen is tálalhatjuk. Kitűnő vacsora.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: