Karamellás-mandulás kalács

Hozzávalók: A tésztához: 1,5 dl tej 10 dkg (kb. 5 evőkanál) kristálycukor (barnacukor is lehet) 8 dkg sütőmargarin 3 dkg élesztő 50 dkg finomliszt (a fele rétesliszt vagy Graham-liszt is lehet) 10 dkg vékony lapocskákra vágott hámozott mandula (készen így kapható) 5-6 dkg mazsola 2 tojás A tetejére: 6 dkg sütőmargarin 6 evőkanál (kb. 10 dkg) méz 2 evőkanál kristálycukor (barnacukor is lehet) 10 dkg vékony csíkokra vágott hámozott mandula (készen így kapható) A töltéshez: 3 dkg sütőmargarin 5 evőkanál kristálycukor (barnacukor is lehet) 1 kiskanál őrölt fahéj A forma kikenéséhez: sütőmargarin finomliszt

A RECEPT MEGTEKINTÉSE

Nincsenek megjegyzések: