Alaphoz: 16 dkg vaj, 18 dkg cukor, 8 tojás, 15 dkg étcsokoládé, 6 dkg liszt.
Töltelékhez: 1 kis üveg sárgabarack lekvár.
Mázhoz: 2 tábla tortabevonó. Szobahőmérsékletű vajat a cukor kétharmadával habosra keverünk, majd egyenként hozzádolgozzuk a tojások sárgáját.
Habot verünk a hidegben várakozó tojások fehérjéből a maradék cukorral.
A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, s ezt keverjük előbb a vajhoz, utána a tojáshabot, s a végén a lisztet adagolva, könnyedén hozzákeverjük.
Nagyobb tortaformát előkészítünk (papírral vagy bekenve-lisztezve, vagy morzsázva) beletöltjük masszát, s mérsékelt tűznél süssük készre.
Borítsuk rácsra, és kihűlés után vágjuk két- vagy háromfelé. Minden lapot kenjünk meg a baracklekvárral, rakjuk egymásra. Utána a tetejét és oldalát is átkenjük lekvárral, majd leöntjük olvasztott csokoládéval.
Ha megdermedt a máz, akkor a lefolyt csokit vágjuk le, olvasszuk meg, s újból áthúzhatjuk vele a tortát.
A maradékkal kis papírtölcsérből rácsokkal díszíthetjük a tetejét. Szeletelve tálaljuk, s aki szereti, tejszínhabbal fogyassza.
A következő torta receptjét az Internetről másoltam ki, mert részletesen írja le az elkészítés módját. A díszítéshez ajánlottak közt akadnak nehezen beszerezhetők, mint pl. a nádcukor, helyette jó az általunk használt, minden élelmiszerboltban kapható cukor is. Ráadásul a készítmény DIÉTÁS, mivel „teljes kiőrlésű” liszttel készül!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése