Csokoládétorta (ez is osztrák, sacher-torta)

Alaphoz: 16 dkg vaj, 18 dkg cukor, 8 tojás, 15 dkg étcsokoládé, 6 dkg liszt.

Töltelékhez: 1 kis üveg sárgabarack lekvár.

Mázhoz: 2 tábla tortabevonó. Szobahőmérsékletű vajat a cukor kétharmadával habosra keverünk, majd egyenként hozzádolgozzuk a tojások sárgáját.

Habot verünk a hidegben várakozó tojások fehérjéből a maradék cukorral.

A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, s ezt keverjük előbb a vajhoz, utá­na a tojáshabot, s a végén a lisztet adagolva, könnyedén hozzá­keverjük.

Nagyobb tortaformát előkészítünk (papírral vagy bekenve-lisztezve, vagy morzsázva) beletöltjük masszát, s mérsékelt tűznél süssük készre.

Borítsuk rácsra, és kihűlés után vágjuk két- vagy háromfelé. Min­den lapot kenjünk meg a baracklekvárral, rakjuk egymásra. Utána a tetejét és oldalát is átkenjük lekvárral, majd leöntjük olvasztott cso­ko­ládéval.

Ha megdermedt a máz, akkor a lefolyt csokit vágjuk le, olvasszuk meg, s újból áthúzhatjuk vele a tortát.

A maradékkal kis papírtölcsérből rácsokkal díszíthetjük a tetejét. Szeletelve tálaljuk, s aki szereti, tejszínhabbal fogyassza.

 

A következő torta receptjét az Internetről másoltam ki, mert részletesen írja le az elkészítés módját. A díszítéshez ajánlottak közt akadnak nehezen be­szerezhetők, mint pl. a nádcukor, helyette jó az általunk használt, minden élelmiszerboltban kapható cukor is. Ráadásul a készítmény DIÉTÁS, mivel „teljes kiőrlésű” liszttel készül!

 

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: