4 személyre: 30 dkg burgonya (lehetőleg kiflikrumpli), 20 dkg kovászos uborka, 2 paradicsompaprika, 1 savanykás alma, 3 evőkanál citromlé, 1 kemény tojás, 1 csokor petrezselyem, 2 evőkanál salátaolaj, 1 kávéskanál mustár, 1 dl tejszín, só, bors, 1 csipet porcukor.
A krumplit enyhén sós vízben megfőzzük, még melegen meghámozzuk, hagyjuk kihűlni, s utána vágjuk karikákra.
A uborkát vékonyan felszeleteljük, ha nagyok, akkor a magokat eltávolítjuk belőle. A paradicsompaprikákat megmossuk, kicsumázzuk, vékony csíkokra szabdaljuk. 10-12 félkarikát félreteszünk díszítéshez. Az almát kockákra vágjuk, azonnal meglocsoljuk 1 evőkanál citromlével (egyébként megbarnul).
A tojást meghámozzuk, a fehérjét és a petrezselymet finomra vagdossuk, s az egészet egy mélyebb tálba rakjuk.
Az olajat, a maradék 2 evőkanál citromlét, a mustárt és a tejszínt simára keverjük a szétnyomkodott kemény tojás-sárgájával, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, édesítjük, a salátára öntjük, és lazán összekeverjük. Legalább 1 órát hideg helyen pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
Tálaláskor a tál peremét a félretett paradicsom-paprika-szeletkékkel díszítsük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése