1 dl tejből 1 evőkanál liszttel állandó keverés mellett masszát főzünk. Amíg hűl, addig 30 dkg háztartási kekszet ledarálunk (vagy nejlonzacskóban klopfolóval összetörjük) 1 evőkanál porcukorral és annyi feketekávéval eldolgozzuk, hogy tészta keménységű legyen. Ezután megnedvesített alufólián 1 cm vastagságúra nyújtjuk.
Közben a kihűlt tejkrémet eldolgozzuk 10 dkg vajjal/margarinnal, 8-10 dkg cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral és 10 dkg darált dióval, s ezzel megkenjük a kinyújtott alapot. Felgöngyöljük, és néhány óráig hűtőszekrénybe tesszük (legjobb, ha egy napig áll).
Forró késsel szeleteljük, karikákra vágva tálaljuk. Ízlés szerint megszórhatjuk kókuszreszelékkel vagy cukros kakaóval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése