15 dkg dió, 15 dkg háztartási keksz, 10 dkg cukor, 5 dkg vaj/sütőmargarin, 4 evőkanál forró tej, 1-2 kávéskanál rum, 5 dkg porcukor.
Az őrölt diót és kekszet forró tejjel leöntöm, hozzáadom a cukrot, rumot és a vajat/margarint s jól összegyúrom. Legalább fél óráig állni hagyom, majd nedves kézzel golyókat formálok belőle.
Reszelt dióba forgatom, porcukrozott süteményes tálra rakom s tetejükre fél dióbelet rakok.
Ha kedvem van hozzá, akkor az összegyúrt masszát megfelezhetem, egyik feléből lapos korongokat készítek (azok kerülnek alulra), a másik részhez hozzágyúrok egy evőkanál kakaót, s azokból golyókat formálva teszem felülre, s erre kerül a fél dió.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése