Túrós pogácsa - gyorsan, egyszerűen!

(A tésztából stanglit is süthetünk!)

Egyenlő arányban (pl. 25 dkg) túró, margarin és liszt, 1 kávéskanál só, mokkáskanál sütőpor, pici cukor kell hozzá, 1 tojás a pogácsák bekenéséhez!

A lisztet, sütőport, sót-cukrot tálban elvegyítjük, majd a margarin­nal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a túrót, és jól összedolgozzuk, ki­nyújt­juk, tetejét késsel kockásra bevagdossuk, tetszés szerint pogá­csa­vágóval kiszaggatjuk, sütőlapra helyezve felvert tojással beken­jük, kevés pirospaprikával színesíthetjük, vagy köménymaggal be­szórjuk.

Forró sütőbe téve 5 perc múlva a lángot mérsékeljük és világosra sütjük kb. 20 perc alatt kész.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: