Parfé-torta

3 dkg vaj/margarin, 1 doboz babapiskóta, a mártogatáshoz 2 dl rumos tej;

a krémhez: 5 tojás, 17 dkg porcukor, 2 evőkanál tej, 3-4 evőkanál kakaó, 17 dkg vaj/margarin, 30 dkg meggy (vagy meggybefőtt);

a tetejére 2 dl tejszín, 5 dkg porcukor.

Elkészítés: Egy tortaformát kivajazzuk, alját és oldalát kibéleljük rumos tejben könnyedén megmártott (nem áztatott) babapiskótával.

Habosra keverjük a tojások sárgáját a porcukorral meg a tejjel, gőz fölött kevergetve krémmé főzzük, majd a gőzről levéve simára ke­verjük benne a kakaót, és ha langyosra hűlt, az előre kikevert vajat.

Végül belerakjuk a megtisztított, kimagvalt meggyet (vagy befőt­tet) és a tojások habbá vert fehérjét. A piskótával kibélelt formába öntjük, és 1-2 órára kamrába vagy más hűvös helyre, majd mély­hűtőbe rakjuk egy napra.

Tálalás előtt a piskótát késsel meglazítjuk, és a tortakarimát le­húzva róla, a tortalappal együtt csúsztatjuk tálra.

Édes, habbá vert tejszínnel bevonva tálaljuk.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: