Krém - fehér - főzött

Kisebb tortához való adag.

Töltelék: 1 tojás sárgáját, 1 evőkanál cukorral, 1 púpozott evő­kanál liszttel, 2 dl tejjel, 1 csomag vaníliás-cukorral simára keverünk, majd felfőzzük. Közben kikeverünk 10 deka vajat/margarint 10 dkg porcukorral.

Amikor a főzött krém kihűl, fokozatosan hozzákeverjük a vajas krémet. Ezzel töltjük a tortalapokat.

Máz: 10 dkg vajat/margarint 10 deka kristálycukorral, 2 evőkanál tejjel felfőzünk, amíg a massza hólyagosodni kezd, 2-3 perces hűtés után bevonjuk vele a kész tortát.

Ha még hidegen hozzáadunk 2 evőkanál kakaót, akkor csoki-krémes lesz a krém és a máz is.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: