Háromperces süti

Hópihétől (Napvilág Íróklub), aki hozzájárult ahhoz, hogy e kötetben megjelenjen.

Hozzávalók: 1 kávéskanál sütőpor, 3 evőkanál tej, 4 evőkanál, liszt, – 4 evőkanál cukor, 1 tojás, 3 evőkanál kakaó, 1 csomag vaníliás cukor, 3 evőkanál olaj és 3 perc idő!

Ez egy „nagyon nehezen” elkészíthető sütemény, csak a legbát­rabbak álljanak neki!

Először is, fogjunk mindent, ami por állagú, azaz: sütőpor, liszt, cukor, kakaó, vaníliás cukor, és kutyuljuk össze. Utána fogjuk a többi cuccot: tej, tojás, olaj, és ezt is keverjük hozzá. Ajánlanám a kézi hab­verővel-kutyulást, mert akkor nem lesz csomós.

Na, most jön, amitől még a profi szakácsok is megrémülnek: fogjuk a tálat és tegyük be a mikróba. A tál lehetőleg legyen elég széles, hogy a (massza) közepe is átsüljön, de ne legyen annyira széles, hogy ne férjen be a mikróba. Állítsuk 3 percre az időzítőt és hagyjuk sülni 3 percig!

Ha készen van, vegyük ki, várjunk vele néhány percet, hogy lehűljön, így nem fog atomjaira hullani, ha áttesszük egy tálra. Majd együk meg! Ez fontos – ahhoz, hogy finom legyen, mindenképp meg kell enni!

Akik kipróbálták, ajánlottak hozzá lekvárt, pudingot, tejszínhabot, diót, gyümölcsöt, stb., tetszés szerint lehet továbbfejleszteni!

Sőt, ha kettőt sütünk, akkor közepét megtöltve, torta is lehet belőle!

Én remoskában[1] sütve próbáltam ki!

Jó étvágyat!

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen



[1] Szlovák elektromos sütőtál.

Nincsenek megjegyzések: