Rumos piskóta - egyszerű torta

Kell hozzá:

4 tojás,

20 dkg porcukor,

10 dkg liszt és

1 evőkanálnyi rum.

A forma kenéséhez: vaj vagy olaj.

Díszítéshez: finom porcukor.

Ha ízesíteni akarjuk, akkor vaníliával vagy reszelt citromhéjjal tegyük.

Elkészítés: A tojásfehérjéket elválasztjuk a sárgájától, a fehérjét hideg helyre állítjuk. A sárgákat a porcukorral alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, rumot és sima tésztává kidolgozzuk.

A tojásfehérjét habbá verjük, óvatosan a tésztához forgatjuk. Papírral bélelt vagy kikent-beszórt formába helyezzük, előmelegített sütőbe toljuk és mérsékelt tűzön (kb. 180 °C) 45 percig sütjük.

Ha megsült, a formából kiemelve, hűlni hagyjuk.

Finom porcukrot szórunk a tetejére,[1] de választhatunk hozzá vala­milyen tortakrémet, s azzal tölthetjük, majd kenjük.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen



[1] A díszítéshez papírból tetszés szerint mintát vághatunk, majd a sütemény tetejére borítva, porcukrot szórunk.

Nincsenek megjegyzések: