A forma kenéséhez: vaj vagy olaj.
Ha ízesíteni akarjuk, akkor vaníliával vagy reszelt citromhéjjal tegyük.
Elkészítés: A tojásfehérjéket elválasztjuk a sárgájától, a fehérjét hideg helyre állítjuk. A sárgákat a porcukorral alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, rumot és sima tésztává kidolgozzuk.
A tojásfehérjét habbá verjük, óvatosan a tésztához forgatjuk. Papírral bélelt vagy kikent-beszórt formába helyezzük, előmelegített sütőbe toljuk és mérsékelt tűzön (kb. 180 °C) 45 percig sütjük.
Ha megsült, a formából kiemelve, hűlni hagyjuk.
Finom porcukrot szórunk a tetejére,[1] de választhatunk hozzá valamilyen tortakrémet, s azzal tölthetjük, majd kenjük.
[1] A díszítéshez papírból tetszés szerint mintát vághatunk, majd a sütemény tetejére borítva, porcukrot szórunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése