Hozzávalók: 65 dkg finomliszt, 2 csapott kávéskanál só, 5 dkg élesztő (felfuttatva 1 dl langyos tejben), 2 tojás sárgája és 1 egész tojás, 2 dl tejföl, 25 dkg sütőmargarin.
Sütőbetétel előtt: reszelt sajt.
A lisztet megszitálva keverőtálba teszem, a sajt kivételével a többi kellékkel összedolgozom, fakanállal addig dagasztom, amíg hólyagosodik, utána legjobb ágyban (egy órán át) keleszteni.
Gyorsabb megoldás, ha kelesztő tálban csak lazán összekeverem, lezárom és kb. 10 perc múlva, amikor pukkan, még egyszer összedolgozom, és a tál tetejét kicsit megemelve kelesztem tovább (gyorsabb, ha a mosogatóba melegvizet engedve teszem a tálat keleszteni).
Ha jól megkelt, egymás után, pihentetés nélkül háromszor hajtogatom, majd kb. egy centire kinyújtom, tetejét nagy késsel kockásra bevagdalom, majd közepes pogácsaszaggatóval kiszurkálom. Utána mindegyik darabot két kezem közt kicsit fel-felemelgetem, nagy tepsiben sorba rakva, még 10 percig kelni hagyom. Ezután a megmaradt két tojásfehérjét villával fölverve egyenként bekenem, reszelt sajttal megszórva, előmelegített sütőben színesre sütöm.
Megjegyzés: legjobb frissen fogyasztani.
Kormi cicánk mindig ellopott belőle egyet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése