1. Készíthetjük a készen vásárolható finom fagyasztott zöldség-borsó felhasználásával.
2. Készíthetjük friss zöldséggel is, akkor az ismert zöldségfélét: sárgarépát, petrezselyem-gyökeret, karalábét, karfiolt, 1 burgonyát, gombát, stb. kevés só hozzáadásával megfőzünk, szeletekre, kockákra vágjuk, s mindkét változatnál valamilyen sonkafélét adunk hozzá, ugyancsak apóra vagdosva.
3. Sokan nem szeretik a húslevesben főtt zöldséget, egy ötlet a felhasználására:
A zöldségeket, a húsfélét lefejtve a csontokról, savanyított uborkát, esetleg paprikát nagyon apró darabokra vágjuk, tálba rakva, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Bármelyik változatnál kb. egy tubus majonéz kétharmadával elkeverjük az előkészített anyagot, a tetejét elsimítjuk, villával mintázhatjuk és a maradék majonézzel, egy-két főtt tojást negyedekre vágva, vékonyan szeletelt savanyított uborkával, zöldpetrezselyemmel és póréhagymával díszíthetjük.
Tegyük hűtőbe, s csak lehűlés után tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése