Franciasaláta - többféle alapból

1. Készíthetjük a készen vásárolható finom fagyasztott zöldség-borsó felhasználásával.

2. Készíthetjük friss zöldséggel is, akkor az ismert zöldségfélét: sárgarépát, petrezselyem-gyökeret, karalábét, karfiolt, 1 burgonyát, gombát, stb. kevés só hozzáadásával megfőzünk, szeletekre, koc­kák­ra vágjuk, s mindkét változatnál valamilyen sonkafélét adunk hozzá, ugyancsak apóra vagdosva.

3. Sokan nem szeretik a húslevesben főtt zöldséget, egy ötlet a fel­használására:

A zöldségeket, a húsfélét lefejtve a csontokról, savanyított uborkát, esetleg paprikát nagyon apró darabokra vágjuk, tálba rakva, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Bármelyik változatnál kb. egy tubus majonéz kétharmadával elkeverjük az előkészített anyagot, a tetejét elsimítjuk, villával min­táz­hatjuk és a maradék majonézzel, egy-két főtt tojást negyedekre vágva, vékonyan szeletelt savanyított uborkával, zöldpetrezse­lyem­mel és póréhagymával díszíthetjük.

Tegyük hűtőbe, s csak lehűlés után tálaljuk.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: