Gombás marhapecsenye

40 dkg marhahús, 2 tojás, hagyma, só, bors, őrölt paprika, 56-60 dkg burgonya, 30 dkg gomba, étolaj, tejföl.

A húst ledaráljuk (vagy már úgy vásároljuk), egy edénybe helyezve hozzáütünk két egész tojást, a hagymát reszelve, ízesítjük sóval, borssal és őrölt paprikával, és alaposan összedolgozzuk.

Apróra vágott hagymát üvegesre pirítunk, ráterítjük a megtisztított, apróra vágott gombát és kevergetve puhára pároljuk.

A krumplit héjába megfőzzük, lehámozzuk.

Zománcozott tepsit vagy jénai edényt kivajazunk vagy beolajozunk,

aljára terítjük a karikákra vágott burgonyát, erre kenjük a húskrémet.

Tetejére öntjük a gombát (levével együtt), meglocsoljuk tejföllel. A befedett (vagy alufóliával betakart) edényt sütőbe tesszük, a vége­felé levesszük róla a födőt és megpirítjuk.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: