4 személyre: 4 sertésborda (60-80 deka), só, bors, 10 deka liszt, 10 deka vaj/margarin, 5 evőkanál olaj, 30 dkg sampinyon (csiperke) gomba, 8 szelet gépsonka, 8 szelet óvári (félzsíros) sajt, 2 dl félszáraz vörösbor.
A húst kissé kiverjük, fél órára besózzuk, lisztbe forgatjuk és a felforrósított vaj-olaj keverékén mindkét oldalán elősütjük, tepsibe fektetjük.
A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a felszeletelt gombát, a tűzről levéve sózzuk, borsozzuk, arányosan elosztjuk a hússzeletek tetején, mindegyiket betakarjuk 2-2 szelet sonkával és sajttal (fogvájóval rátűzhetjük), majd előmelegített, forró sütőben (220 °C) csak addig sütjük-forrósítjuk, amíg a sajt a tetejére olvad, és kissé megpuhul.
A pecsenyelé tetejéről eltávolítjuk a zsiradékot, feltöltjük borral, felére beforraljuk, átszűrjük, és külön csészében kínáljuk.
Vajas párolt zöldséget, ribizlit kínálhatunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése