Alföldi rakottas,

amit eredetileg kemencében, vaslábasban készítettek el.

Hozzávalók: ½ kg sertéscomb kockákra vágva, ½ kg burgonya karikára vágva, 3 nagy sárgarépa karikára szeletelve, 1 nagy hagyma apró kockákra vágva, só, bors, petrezselyem-zöldje, ételízesítő és 1 evőkanálnyi zsiradék.

Nagyobb edényben, amiben valamennyi hozzávaló belefér, zsira­dé­kon párolom az apróra vágott hagymát, leveszem az edényt a tűzről. A húskockák felét, a karikára vágott sárgarépa felét és a burgonyá­nak is a felét a leírt sorrendben berakom az edénybe, a hagyma tetejére. Megsózom, ételízesítővel, borssal és apróra vágott petrezse­lyemmel ízesítem.

Utána a maradék húst, sárgarépát, krumplit is elhelyezem az edényben, a tetejére szórom a felsorolt ízesítőket, majd az edény kb. ¾ részéig vizet öntök rá, és lassú tűzön, 2 órán át párolom.

A fedőt leemelem, és hagyom, hogy a leve elpárologjon az edény­ből.

Puha kenyér és ecetes savanyúság illik hozzá.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: